Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτυχία για τον Elon Musk - Ολοκληρώθηκε η 4η δοκιμαστική πτήση του Starship

Επιτυχία για τον Elon Musk - Ολοκληρώθηκε η 4η δοκιμαστική πτήση του Starship
Επιτυχία μετά από τρεις προσπάθειες για την εταιρεία του Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Το διαστημικό σκάφος Starship που προορίζεται για αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη, κατάφερε για πρώτη φορά να προσθαλασσωθεί, στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η SpaceX μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής πτήσης του, διάρκειας περίπου μίας ώρας.
«Η προσθαλάσσωση επιβεβαιώθηκε» ανακοίνωσε η εταιρεία του Elon Musk στην πλατφόρμα «Χ» (επίσης ιδιοκτησίας του μεγιστάνα).
Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της πτήσης, φάνηκε ωστόσο ότι το διαστημόπλοιο έχανε κάποια κομμάτια του, προτού να ολοκληρώσει την πορεία του.
«Συγχαρητήρια στη SpaceX για την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του Starship». «Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της ανθρωπότητας στη Σελήνη», ανέφερε ο Bill Nelson, ο επικεφαλής της NASA. Το πρόγραμμα του Starship ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη NASA που σχεδιάζει, μέσα από το πρόγραμμα «Άρτεμις» να ξαναβάλει τους ανθρώπους στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια. Οι αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη πιθανόν θα επιβαίνουν σε μια διαφορετική εκδοχή του Starship, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο για να κάνει όλο το ταξίδι με ασφάλεια.
Αυτή ήταν η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Starship, στόχος της οποίας ήταν να επιστρέψει με ασφάλεια το διαστημόπλοιο στη Γη, καθώς οι τρεις προηγούμενες απέτυχαν.
Ο ίδιος ο Elon Musk έγραψε στο «Χ»: «Παρά την απώλεια πολλών πλακιδίων (σσ: θερμική θωράκιση) και την καταστροφή ενός flap, το Starship κατάφερε να προσθαλασσωθεί στον ωκεανό».
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης