Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι BRICS έβγαλαν τη Δύση από το παιχνίδι – Δεν έχει θέση στη νέα τάξη πραγμάτων, λέει ο φιλόσοφος Dugin

Οι BRICS έβγαλαν τη Δύση από το παιχνίδι – Δεν έχει θέση στη νέα τάξη πραγμάτων, λέει ο φιλόσοφος Dugin
Οι BRICS αποτελούνται από πολιτισμούς... Οι BRICS είναι ο διάλογος των πολιτισμών
«Οι BRICS είναι ένας διάλογος πολιτισμών – ενώ η Δύση εξακολουθεί να μην τους δίνει χώρο επιμένοντας ότι δεν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί εκτός από τον δυτικό» δήλωσε ο Ρώσος φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Alexander Dugin στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Οι BRICS αποτελούνται από πολιτισμούς... Οι BRICS είναι ο διάλογος των πολιτισμών.
Αναφερόμενοι στους BRICS, μιλάμε για ένα νέο πολυπολικό μοντέλο, στο οποίο δεν υπάρχει Δύση.
Είναι εκτός παιχνιδιού τώρα, γιατί επιμένει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί.
Υπάρχει μόνο ένας δυτικός πολιτισμός, και αυτός είναι ο λόγος που οι BRICS αντιτίθενται σε αυτήν την ηγεμονία, σε αυτήν τη ρατσιστική αποικιακή προσέγγιση», είπε ο Dugin.
Ο φιλόσοφος αποκάλεσε τους BRICS «ενότητα του διαφορετικού».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του ισλαμικού κόσμου και της Ινδίας, μεταξύ του κινεζικού μοντέλου και του ισλαμικού μοντέλου, μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, της Αφρικής και του ισλαμικού κόσμου.
Η Ρωσία ως Ορθόδοξη χώρα είναι ένα άλλο εντελώς διαφορετικό σύστημα αξιών, αλλά όλες αυτές οι χώρες ενώνονται από ένα γεγονός: ότι χτίζουν πολιτισμούς βασισμένους σε παραδοσιακές αξίες.

Η Προεδρία των BRICS της Ρωσίας θα προσπαθήσει να προωθήσει τα κοινά συμφέροντα των μελών

Σε ό,τι αφορά τους BRICS, στη συνέχεια, η ρωσική προεδρία θα δώσει έμφαση στον συντονισμό των εξωτερικών πολιτικών των μελών και στην προώθηση των κοινών τους συμφερόντων στις διεθνείς κοινοβουλευτικές πλατφόρμες, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας Alexander Zhukov στο Φόρουμ Εμπειρογνωμόνων BRICS στο SPIEF -2024.
«Η ρωσική προεδρία των BRICS θα καταβάλει προσπάθεια για την αύξηση του συντονισμού μεταξύ των εξωτερικών πολιτικών και την προώθηση των κοινών συμφερόντων των κρατών μελών της BRICS σε διεθνείς κοινοβουλευτικές πλατφόρμες...
Είναι πολύ σημαντικό οι ενέργειές μας να συντονίζονται με τους συναδέλφους μας» σημείωσε ο Zhukov.
Το Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS θα λάβει μέρος στην Αγία Πετρούπολη σε ένα μήνα, πρόσθεσε.
«Ελπίζω ότι όλες οι χώρες BRICS θα εκπροσωπηθούν...
Τα θέματα προσέγγισης της εθνικής νομοθεσίας θα συζητηθούν.
Θα δοθεί μεγάλη προσοχή σε ζητήματα επιμελητείας και αντιτρομοκρατικών μέτρων» πρόσθεσε ο Ρώσος βουλευτής.
Ένα άλλο θέμα είναι η ανάπτυξη όρων εσωτερικών οικονομικών διακανονισμών εντός του οργανισμού, οι οποίοι δεν θα εξαρτώνται από το δυτικό τραπεζικό σύστημα, πρόσθεσε ο νομοθέτης.
«Σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά, ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα είναι να υπάρξουν διακανονισμοί εντός των BRICS που δεν θα εξαρτώνται από τα δυτικά νομίσματα, από το δυτικό τραπεζικό σύστημα» είπε, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος πάνω από το 80% όλων των πληρωμών μεταξύ των μελών των BRICS γίνεται σε εθνικά νομίσματα.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία των BRICS τον Ιανουάριο.
Η λέσχη των αναπτυσσόμενων οικονομιών αυξήθηκε κατά τέσσερα μέλη φέτος και τώρα περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης φιλοξενεί την 27η έκδοση του SPIEF από 5-8 Ιουνίου.
Πέρυσι, το φόρουμ συγκέντρωσε 17.000 συμμετέχοντες από 130 χώρες και είδε την υπογραφή περισσότερων από 900 συμφωνιών.

Η Ρωσία είναι πλέον η 4η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο

Την ίδια στιγμή, καθώς η συμμαχία BRICS συνεχίζει να «ανεβαίνει», η Ρωσία είναι πλέον η 4η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP).
Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, πράγματι, η Μόσχα μαζί με την Κίνα και την Ινδία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Η εξέλιξη είναι μια ακόμη επαληθεύσιμη πτυχή της συνεχιζόμενης αναπτυξιακής τροχιάς του μπλοκ.
Να σημειωθεί πως, πέρα από τις BRICS, στην πρώτη πεντάδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία.
Στο παρόν διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, η ανάπτυξη που καταγράφεται ενισχύει την αναζήτηση των BRICS για έναν πολυπολικό κόσμο.
Ως αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο, η οικονομική συμμαχία έχει εδραιώσει τη δέσμευσή της για ανάπτυξη και παγκόσμια επιρροή.
Το μπλοκ ετοιμάζεται να αγκαλιάσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Ιράν, την Αίγυπτο και την Αιθιοπία, ενώ προχωρούν, όπως προαναφέρθηκε, οι πρωτοβουλίες αποδολαριοποίησης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης