Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερά στο 16% τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας – Παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις

Σταθερά στο 16% τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας – Παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις
Η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερη περίοδο διατήρησης αυστηρών νομισματικών συνθηκών στην οικονομία
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας παρέτεινε την πολιτική της παύσης των επιτοκίων, αλλά έδειξε ότι η νομισματική σύσφιξη εξακολουθεί να είναι μια επιλογή, καθώς ο πόλεμος της χώρας στην Ουκρανία συνεχίζει να υπερθερμαίνει την οικονομία και να τονώνει τον πληθωρισμό.
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διατήρησαν το επιτόκιο αναφοράς τους στο 16%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg.
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διατηρεί ανοιχτή την προοπτική αύξησης του βασικού επιτοκίου στην προσεχή συνεδρίασή της».
«Η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερη περίοδο διατήρησης αυστηρών νομισματικών συνθηκών στην οικονομία από ό,τι είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.
Τώρα αναμένει ότι η αύξηση των τιμών θα επιστρέψει στον στόχο του 4% το 2025 και στη συνέχεια θα «σταθεροποιηθεί κοντά» σε αυτό το επίπεδο.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είχαν επισημάνει ότι εξετάζουν σοβαρά ποια θα ήταν η πρώτη τους αύξηση επιτοκίων φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης