Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις στους «Λύκους» του Ισημερινού και στον ηγέτη της συμμορίας

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις στους «Λύκους» του Ισημερινού και στον ηγέτη της συμμορίας
Οι αρχές του Ισημερινού πασχίζουν εδώ και μήνες να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στη χώρα
Η συμμορία Los Lobos («Οι Λύκοι»), της οποίας ηγείται ο Wilmer Geovanny Chavarria Barre, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Πίπο», χαρακτηρίζεται πλέον αυτή που πρωτοστατεί στη διακίνηση ναρκωτικών και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η συμμορία Los Lobos, που πλέον έχει χιλιάδες μέλη, αρχικά πιστεύεται πως ήταν ομάδα εκτελεστών στη δούλεψη της συμμορίας Los Choneros, σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη 6/6 κυρώσεις στη συμμορία και στον ηγέτη της.
Οι αρχές του Ισημερινού πασχίζουν εδώ και μήνες να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στη χώρα, ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε στις αρχές της χρονιάς τη χώρα σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύρραξης» κι ανέπτυξε τον στρατό στους δρόμους, αναθέτοντάς του να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις για την «εξουδετέρωση» είκοσι και πλέον συμμοριών.
Οι Λύκοι φέρονται να παρέχουν προστασία σε διαδρόμους που χρησιμοποιεί το μεξικανικό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο (ΚΝΓΧ) για να διακινεί κοκαΐνη και επίσης να ενορχήστρωσαν τη δολοφονία του υποψήφιου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο πέρυσι, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η βία του οργανωμένου εγκλήματος στον Ισημερινό έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ τον Ιανουάριο, όταν μασκοφόροι εισέβαλαν κραδαίνοντας όπλα σε τηλεοπτικό στούντιο ενώ μεταδιδόταν απευθείας εκπομπή, μερικές ημέρες έπειτα από μαζική ομηρία δεσμοφυλάκων σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Τον Φεβρουάριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε άλλη ισχυρή συμμορία στον Ισημερινό, τη Los Choneros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης