Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ: Αποχωρεί ο Benny Gantz από την κυβέρνηση, διαλύεται το πολεμικό υπουργικό

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ: Αποχωρεί ο Benny Gantz από την κυβέρνηση, διαλύεται το πολεμικό υπουργικό
Ο κεντρώος εταίρος του Λικούντ βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Ένα βήμα πριν την έξοδό του από την κυβέρνηση Netanyahu βρίσκεται ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και νυν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Benny Gantz.
Ειδικότερα, ο Benny Gantz, σκοπεύει να ανακοινώσει αύριο Σάββατο 8/6 την οριστική αποχώρησή του από τον συνασπισμό έκτακτης ανάγκης υπό τον Λικούντ, ένα πολιτικό σχήμα ειδικών συνθηκών, που συγκροτήθηκε εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Hamas.


Ήδη από τις 18 Μαίου, ο Gantz είχε προαναγγείλει, ότι το κόμμα του θα αποχωρούσε εάν ο Netanyahu δεν εκπλήρωνε έξι στόχους: Tην επιστροφή των ομήρων, τη συντριβή της Hamas και την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας · την παροχή μιας εναλλακτικής λύσης για τον παλαιστινιακό θύλακα με επιστροφή των κατοίκων του Βορρά στα σπίτια τους έως την 1η Σεπτεμβρίου και αποκατάσταση του δυτικού Νεγκέβ· τΤην προώθηση της κανονικοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία· και, τέλος, την εφαρμογή μεταρρυμίσεων στον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες.
«Εάν επιλέξετε να οδηγήσετε το έθνος στην άβυσσο, θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση, θα στραφούμε στον λαό και θα σχηματίσουμε μια κυβέρνηση που μπορεί να φέρει μια πραγματική νίκη», τόνισε τότε ο Gantz.
Επισημαίνεται ότι σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με την αντιπολίτευση του Lapid να πιέζει πολιτικά τον Netanyahu, η ισραηλινή κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς προς διάλυση, κάτι που θα επιφέρει αναπόφευκτα την προσφυγή στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης