Τελευταία Νέα
Διεθνή

José Manuel Albares (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συμμορφωθεί το Ισραήλ

José Manuel Albares (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συμμορφωθεί το Ισραήλ

Κράτησε ίσες αποστάσεις ο ΥΠΕΞ

Σχετικά Άρθρα

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε το Ισραήλ να συμμορφωθεί» με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.
«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι τα προληπτικά μέτρα… υποχρεωτικά για όλα τα μέρη… δεν τηρούνται… το γεγονός ότι δεν διαφοροποιούν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους, ότι επιτίθενται σε νοσοκομεία και σχολεία… βλέπουμε ότι δεν υπάρχει θέληση για συμμόρφωση», δήλωσε ο José Manuel Albares σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Η κίνηση δεν είναι να «πάμε ενάντια στο Ισραήλ», αλλά «να σταματήσουμε τον πόλεμο», είπε στην El Pais , προσθέτοντας ότι η Ισπανία εργάζεται ήδη σε μια έκθεση, η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 100 σελίδες, για την υπόθεση.
«Σε αυτό το έγγραφο υποστηρίζουμε το έργο του δικαστηρίου, χωρίς να προσποιούμαστε ότι το αντικαθιστούμε», είπε ο υπουργός.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ εάν δεν συμμορφωθεί, ο ΥΠΕΞ δεν απάντησε ευθέως, αντ' αυτού είπε ότι τα έθνη πρέπει να κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να αναγκάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να το κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης