Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Η Ουκρανία έχει ήδη επιτεθεί με όπλα των ΗΠΑ στη Ρωσία – Απάντηση υπόσχεται ο Putin

ΝΥΤ: Η Ουκρανία έχει ήδη επιτεθεί με όπλα των ΗΠΑ στη Ρωσία – Απάντηση υπόσχεται ο Putin
Οι Ουκρανοί φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να πλήξουν στόχους στη Ρωσία
Οι New York Times (ΝΥΤ) αποκαλύπτουν πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς, που προέρχονται από τις ΗΠΑ για χτυπήματα στη Ρωσία και όχι μόνο στην περιοχή κοντά στο Kharkiv.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ ένα μέλος του ουκρανικού Κοινοβουλίου ο Yehor Chernev, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων με ένα χτύπημα στην περιφέρεια Belgorod περίπου 20 μίλια μέσα στη Ρωσία».
Αναμενόμενα, ο Chernev ισχυρίζεται ότι η επίθεση διεξήχθη από το εξαιρετικά υπερδιαφημισμένο αμερικανικό HIMARS MLRS.
Αν και σίγουρα δεν είναι αδύνατο, υπάρχει μια επίμονη τάση να αποδίδονται όλα τα χτυπήματα στις ρωσικές θέσεις σε όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες απώλειες στο πεδίο της μάχης.
Διάφορες πηγές υποστηρίζουν ότι οι ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων που φέρεται να καταστράφηκαν σε αυτή την επίθεση είναι οι S-300 ή ακόμα και οι S-400, και τα δύο συστήματα SAM (βλήματα επιφανείας-αέρος).
Μη επαληθευμένα πλάνα που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι ένα κατεστραμμένο 5P85T2 TEL (μεταφορέας, ανυψωτήρας, εκτοξευτής) είτε του S-300PMU2 είτε ίσως του S-400 αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης