Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία: Ο Farage αποκαθηλώνει τους Torries που καταρρέουν με πάταγο στις δημοσκοπήσεις

Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία: Ο Farage αποκαθηλώνει τους Torries που καταρρέουν με πάταγο στις δημοσκοπήσεις
Το Εργατικό Κόμμα παραμένει στο προβάδισμα, αλλά υποχωρεί τρεις μονάδες στο 38%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις μονάδες στο 15%
Το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Farage “Reform UK” έκλεισε τη διαφορά του με τους Συντηρητικούς στις δημοσκοπήσεις σε μόλις μία μονάδα.
Η νέα δημοσκόπηση της YouGov δείχνει το κόμμα του Nigel Farage να συγκεντρώνει 17%, μόλις μία μονάδα πίσω από τους Συντηρητικούς που καταγράφουν το 18%.
Το Reform UK φαίνεται ότι κερδίζει μία μονάδα ενώ οι Συντηρητικοί χάνουν μία μονάδα από τα αποτελέσματα στη δημοσκόπηση του YouGov την περασμένη εβδομάδα, με 16 και 19% εκατό αντίστοιχα.
Το Εργατικό Κόμμα παραμένει στο προβάδισμα, αλλά υποχωρεί τρεις μονάδες στο 38%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις μονάδες στο 15% μετά την παρουσίαση του μανιφέστου τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι LibDems προέταξαν την ενίσχυση του NHS και τον καθαρισμό των ποταμών και θαλασσών μετά από την πρωτοφανή μόλυνση με κύματα τον τελευταίο χρόνο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Καλύτερη αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση των Εργατικών ο ... Farage

Σε άλλη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο Nigel Farage θα ήταν καλύτερος ηγέτης της αντιπολίτευσης από τον Rishi Sunak.
Κατά τους Redfield & Wilton το 28% δήλωσε ότι ο ηγέτης του Reform UK θα ήταν ο καλύτερος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ακολουθούμενος από τον πρωθυπουργό με 27% και τον Sir Ed Davey των LibDems με 14%.
«Κάποιος άλλος» απάντησε το 12% και το 19% «δεν γνώριζε».
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 10.000 ενηλίκων και διεξήχθη από Παρασκευή 7 έως Δευτέρα 10 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης