Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία περιορίζει τις διαδηλώσεις και ενισχύει την ασφάλεια μετά την απόπειρα εναντίον του Fico

Η Σλοβακία περιορίζει τις διαδηλώσεις και ενισχύει την ασφάλεια μετά την απόπειρα εναντίον του Fico

Αλλαγές μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico ενέκρινε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σχεδόν ένα μήνα μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ισόβιας προστασίας για υψηλόβαθμους αξιωματούχους και του περιορισμού των διαδηλώσεων κοντά στα σπίτια τους, αναφέρει το Bloomberg.
Η Ανατολική Ευρώπη εξακολουθεί να ταράζεται από τον πυροβολισμό της 15ης Μαΐου που άφησε τον Fico να τραυματιστεί σοβαρά, σηματοδοτώντας τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας ενός Ευρωπαίου ηγέτη εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.
Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που επιβλέπει την κυβέρνηση κατά την ανάκαμψη του Fico, υποσχέθηκε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα παρεμπόδιζαν το δικαίωμα διαμαρτυρίας.
«Οι τοπικές αρχές και η αστυνομία δεν θα παρεμβαίνουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις», είπε σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα, αφού η κυβέρνηση ενέκρινε αυτά τα μέτρα.
Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Παρά τις εκκλήσεις των ηγετών για αντιμετώπιση πολιτικών επιθέσεων, οι εντάσεις στη Σλοβακία έχουν ενταθεί.
Ο Πρωθυπουργός έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση σε βίντεο στις 5 Ιουνίου, στην οποία επανέλαβε τη ρητορική των συμμάχων του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην επίθεση.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι του κοινοβουλίου που έχουν υπηρετήσει πολλαπλές θητείες -μια προϋπόθεση που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Fico- θα λαμβάνουν πληρωμές και προστασία εφ' όρου ζωής.
Υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της αντιπολίτευσης, θα λάβουν επίσης αυξημένη προστασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης