Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία μεταφέρει εσπευσμένα τους S – 500 στην Κριμαία για να προστατεύσει τη Γέφυρα Kerch από δυτικούς πυραύλους

Η Ρωσία μεταφέρει εσπευσμένα τους S – 500 στην Κριμαία για να προστατεύσει τη Γέφυρα Kerch από δυτικούς πυραύλους
Η στρατηγικής σημασίας Γέφυρα συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα με τη χερσόνησο της Κριμαίας και χρησιμοποιείται τακτικά από τη Ρωσία για τη μεταφορά στρατευμάτων και όπλων στην περιοχή
Η Μόσχα για να διασφαλίσει ότι η Γέφυρα Kerch, που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία θα παραμείνει αλώβητη από τους πυραύλους, που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία, σχεδιάζει να αναπτύξει το πλέον εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας S-500.
Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών του ουκρανικού στρατού (GUR) Kyrylo Budanov είπε πως η Ρωσία μετέφερε ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας S-500 στην χερσόνησο της Κριμαίας για να υπερασπιστεί τη Γέφυρα του Kerch.
«Είδαμε τα πιο εξελιγμένα S-500 να αναπτύσσονται στην κατεχόμενη Κριμαία», είπε ο Budanov σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Αυτή είναι μια αρκετά πειραματική εφαρμογή. Αλλά είναι ήδη εκεί», συνέχισε.
Η στρατηγικής σημασίας Γέφυρα συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα με τη χερσόνησο της Κριμαίας και χρησιμοποιείται τακτικά από τη Ρωσία για τη μεταφορά στρατευμάτων και όπλων στην περιοχή.
Επιπλέον, οι αναφορές για πιθανή ανάπτυξη έρχονται εβδομάδες αφότου ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν την πρώτη παρτίδα του πολυαναμενόμενου συστήματος αεράμυνας S-500 επόμενης γενιάς μέσα στο 2024.
Η εν λόγω γέφυρα έχει γίνει στόχος των ουκρανικών δυνάμεων σε πολλές περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης