Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική έκθεση - Εκατομμύρια χρήματα από ναρκωτικά ξεπλένονται σε αγορές ακινήτων στη Νότια Φλόριντα

Αποκαλυπτική έκθεση - Εκατομμύρια χρήματα από ναρκωτικά ξεπλένονται σε αγορές ακινήτων στη Νότια Φλόριντα

Η διαδρομή του μαύρου χρήματος στη Νότια Φλόριντα

Σχετικά Άρθρα

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει πώς τα παράνομα ταμεία ναρκωτικών έχουν περάσει από την αγορά εμπορικών ακινήτων στη Νότια Φλόριντα «και όχι μόνο», σύμφωνα με τον Bisnow.
Μεταξύ των παραδειγμάτων ήταν η Sefira Capital του Μαϊάμι, η οποία συμφώνησε να χάσει πάνω από 29 εκατομμύρια δολάρια το 2021 για να διευθετήσει μια έρευνα της DEA για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αν και δεν παραδέχτηκε καμία παράνομη ενέργεια.
Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι αγνόησε τις κόκκινες σημαίες σχετικά με τα κεφάλαια των επενδυτών και ενεπλάκη σε μια επιχείρηση τσιμπήματος της DEA, αποκαλύπτοντας εκατομμύρια χρήματα για ναρκωτικά που διέρρευσαν μέσω του επενδυτικού της ταμείου, αναφέρει ο Bisnow.
Η έρευνα περιελάμβανε μια εξαγορά ξενοδοχείου 63 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στην Ουάσιγκτον, DC και ένα κτίριο γραφείων στο Φορτ Λόντερντεϊλ που χρησιμοποιούσαν οι εισαγγελείς της κομητείας Broward.
Αυτή η περίπτωση είναι μεταξύ πέντε που επισημαίνονται σε μια έκθεση για τους κινδύνους ξεπλύματος χρήματος σε εμπορικά ακίνητα από την Global Financial Integrity και άλλες, σημειώνοντας 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια που ξεπλύθηκαν σε 22 πολιτείες, με την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη να είναι οι κορυφαίοι προορισμοί.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι μεταξύ 2016 και 2019, η Sefira Capital συγκέντρωσε εκατομμύρια έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες χωρίς επαρκή δέουσα επιμέλεια, αγνοώντας κόκκινες σημαίες, όπως αποκλίσεις στα ονόματα αποστολέων και στα ποσά των επενδύσεων.
Η εταιρεία λάμβανε κεφάλαια από εγκληματίες χρησιμοποιώντας το The Black Market Peso Exchange, το οποίο επέτρεπε στους εμπόρους ναρκωτικών να ανταλλάσσουν δολάρια ΗΠΑ με τοπικά νομίσματα.

Αποκαλυπτική η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας της DEA, αγοράστηκαν δολάρια στη μαύρη αγορά και μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς της Sefira στις ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση μεσιτών για ξέπλυμα χρήματος.
Η Sefira Capital, που ιδρύθηκε από τους Aby Galsky και Mijael Attias στα τέλη του 2015, αγόρασε τουλάχιστον επτά ακίνητα στη Φλόριντα και τρία στη Νότια Φλόριντα από το 2015 έως το 2021, φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μαύρο χρήμα. Σε μια δήλωση στο Bisnow, η Sefira ισχυρίστηκε ότι δεν είχε γνώση ή πρόθεση σχετικά με την προέλευση των κεφαλαίων, δηλώνοντας ότι ήταν παθητικοί αποδέκτες.
Η κοινοπραξία της Sefira με την Highline Real Estate Capital περιελάμβανε την αγορά και αργότερα την πώληση του γραφείου Courthouse Place κοντά στο δικαστήριο της κομητείας Broward.
Ο ιδρυτής της Highline, David Moret, δήλωσε ότι η DEA δεν ερεύνησε τις ιδιοκτησίες της κοινοπραξίας τους.
Οι εξαγορές της Sefira περιελάμβαναν επίσης το The Jaxon Apartments στο Τζάκσονβιλ, ένα κτίριο γραφείων στην Τάμπα και μια αυτοαποθηκευτική εγκατάσταση στη Νάπολη.
Μια σημαντική αγορά ήταν το Westin Tysons Corner, που αποκτήθηκε με την Driftwood Capital και τη Merrimac Ventures για 62 εκατομμύρια δολάρια το 2018.
Ο Driftwood δήλωσε ότι η Sefira ήταν παθητικός ετερόρρυθμος εταίρος.
Το 2021, η Sefira συμβιβάστηκε με το DOJ, συμφωνώντας να χάσει 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και να πληρώσει 6,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τον αποκλεισμό.
Ο Galsky και ο Attias χώρισαν από τότε τους δρόμους τους με τη Sefira και ξεκίνησαν νέες εταιρείες.
Ο ιστότοπος της Sefira παραμένει ενεργός, με πολλά ακίνητα, αλλά η εταιρεία στερείται παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αναφέρεται στα προφίλ των ιδρυτών στο LinkedIn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης