Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Η Ρωσία οφείλει στην Ουκρανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 486 δισ. δολαρίων

G7: Η Ρωσία οφείλει στην Ουκρανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 486 δισ. δολαρίων
Νομικούς τρόπους για να αναγκασει τη Ρωσία να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις, αναζητά η G7
Η G7 υποστηρίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία, οι οποίες υπολογίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα στα 486 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η σχετική εκτίμηση καταγράφηκε στην τελική δήλωση των ηγετών της G7, που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης.
«Οι υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει του διεθνούς δικαίου να αποζημιώσει για τη ζημιά που προκαλεί είναι σαφείς, και ως εκ τούτου συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλους τους πιθανούς νομικούς τρόπους με τους οποίους [μπορεί] να αναγκαστεί η Ρωσία να συμμορφωθεί με αυτές τις υποχρεώσεις», τονίζεται στο κείμενο.
Το κείμενο συμπερασμάτων των ηγετών τονίζει, επίσης, ότι «για να υποστηρίξει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της Ουκρανίας ενώ αμύνεται κατά της Ρωσίας», η G7 θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επείγουσας επιτάχυνσης εσόδων (ERA) για την Ουκρανία, το οποίο θα παρέχει περίπου 50 δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση στο Κίεβο δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.
Για τον σκοπό αυτό, τα κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά assets θα χρησιμοποιηθούν εν είδει εγγύησης για δανεισμό στην Ουκρανία.
Τέλος, προαναγγέλλεται ότι τα  ρωσικά περιουσιακά στοιχεία υπό τη δικαιοδοσία δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα δεσμευτούν «μέχρι η Ρωσία να σταματήσει την επιθετικότητά της και να πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης