Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπρηστικός Clark (Πρώην διοικητής ΝΑΤΟ): Να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στη Ρωσία

Εμπρηστικός Clark (Πρώην διοικητής ΝΑΤΟ): Να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στη Ρωσία
  Ο Clark τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί στην Ουκρανία να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αναγκάσει τον Putin να εγκαταλείψει τη συνέχιση της επιχείρησης
Θα πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει όσο βαθιά μέσα στη Ρωσία είναι απαραίτητο, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης σταθμών παραγωγής ενέργειας, δήλωσε στις 14 Ιουνίου 2024 ο Wesley Clark, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Μιλώντας στο forum για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας ο Clark τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί στην Ουκρανία να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αναγκάσει τον Putin να εγκαταλείψει τη συνέχιση της επιχείρησης.
Τον Μάιο οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, ρουκέτες GMLRS και πυροβολικό εναντίον ρωσικού εδάφους κοντά στις περιφέρειες Kharkiv και Sumy.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να απαγορεύει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί το ATACMS και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για χτυπήματα βαθύτερα μέσα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης