Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το όχι ΝΑΤΟ στην ειρήνη – Ρωσία: Καμία εκεχειρία, παίρνουμε το Kharkiv και η Ουκρανία πέφτει το 2025

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το όχι ΝΑΤΟ στην ειρήνη   – Ρωσία: Καμία εκεχειρία, παίρνουμε το Kharkiv και η Ουκρανία πέφτει το 2025
Η Ρωσία εντατικοποιεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την απόρριψη του σχεδίου Putin - Έχει υπολογίσει τα πάντα, μέχρι και το δικαστήριο που θα δικάσει τον Zelensky για εγκλήματα πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Αλυσιδωτές αντιδράσεις πυροδοτεί η απόλυτα ρεαλιστική πρόταση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Η ουκρανική κοινωνία υποφέρει από την άσκοπη αιματοχυσία στην οποία την έχει βυθίσει το υποτελές στη Δύση καθεστώς Zelensky.
Ο επόμενος χειμώνας θα είναι μαύρος για τους Ουκρανούς πολίτες, που ήδη πλήττονται από πολύωρα black out.
Η παράλογη επιστράτευση, που αφορά 18χρονους και γυναίκες θα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Στο πλαίσιο αυτό Ουκρανοί βουλευτές αντιδρούν στην αρνητική στάση του Κιέβου στην πρόταση Putin, που φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με την ανατροπή του Zelensky.

Η πρόταση Putin βρήκε θετικό έδαφος στην Ουκρανία
 
Ορισμένοι εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν την ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου προέδρου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin.
«Είναι το σωστό για τους Ουκρανούς βουλευτές να αρχίσουν να συζητούν τις ειρηνευτικές προτάσεις του Putin για την Ουκρανία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
«Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τα κανάλια του κοινοβουλίου, ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν αυτό», πρόσθεσε ο Volodin.

Η αρνητική στάση ΝΑΤΟ - Zelensky φέρνει το τέλος 

Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς βουλευτές και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που θέλουν το τέλος του πολέμου και ειρήνη, η Δύση και το καθεστώς Zelensky απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο του Putin.
Πρόκειται για μία αρνητική στάση, που θα οδηγήσει μέσα στο 2025 στην τελική ήττα της συλλογικής Δύσης και του ουκρανικού καθεστώτος.
Ο Putin ανακοίνωσε για πρώτη φορά ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι τα εξής:

- πλήρης αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τις Λαϊκές Δημοκρατίες Donetsk, Lugansk και τις περιοχές Zaporizhia και Kherson που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία,

- νέο καθεστώς στην Ουκρανία, ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά,

- αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση,

- εξασφάλιση δικαιωμάτων, ελευθεριών και αποκατάσταση των ρωσόφωνων πολιτών στην Ουκρανία,

- αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Κριμαία, Σεβαστούπολη, Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporizhia)

- άρση όλων των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
putin_peace_plan.jpg
Καμία εκεχειρία, συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατιωτική επιχείρηση

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει εκεχειρία, όπως θέλει η Δύση, προκειμένου να αναπληρώσει τις απώλειες, να επανεξοπλίσει το καθεστώς του Κιέβου και να το προετοιμάσει για μια νέα επίθεση.
«Δεν μιλάμε για πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά για οριστική ολοκλήρωσή της.
Μετά την εφαρμογή των παραπάνω συμφωνιών και αφού επικυρωθούν από την ουκρανική πλευρά, μπορούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα αδιαίρετο ευρασιατικό σύστημα ασφαλείας που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των κρατών ανεξαιρέτως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Putin.
«Σήμερα κάνουμε μια άλλη συγκεκριμένη, πραγματική πρόταση ειρήνης, αν στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες την αρνηθούν, όπως πριν, είναι τελικά δική τους πολιτική και ηθική ευθύνη για τη συνέχιση της αιματοχυσίας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Προειδοποίησε ότι η πραγματικότητα στη γραμμή μάχης θα συνεχίσει να αλλάζει αλλά όχι προς όφελος του καθεστώτος του Κιέβου.
Και οι συνθήκες για την έναρξη των επόμενων διαπραγματεύσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι διαφορετικές.

 Το ΝΑΤΟ έκανε ξεκάθαρα μία πολεμική επιλογή

Η αρνητική απάντηση στην πρόταση Putin ήρθε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση του Putin σημαίνει ότι η Ρωσία πρέπει να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους και η Ουκρανία «πρέπει να παραδώσει πολύ περισσότερη γη από αυτή που κατέλαβε η Ρωσία».
Αποκάλεσε την πρόταση του Κρεμλίνου πρόταση «για μεγαλύτερη επιθετικότητα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει ότι στόχος της Ρωσίας είναι να ελέγξει την Ουκρανία.
Ο Stoltenberg διαβεβαίωσε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να της παρέχουν όπλα.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin πιστεύει ότι ο Putin «δεν έχει δικαίωμα» να επιβάλλει όρους ειρήνης στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειες για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο, καθώς η ουκρανική σύγκρουση έχει εισέλθει σε «κρίσιμο στάδιο».
Από την πλευρά του ο Ουκρανός παράνομος πλέον πρόεδρος Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε τις ειρηνευτικές προτάσεις της Μόσχας για την Ουκρανία «τελεσίγραφο».
zelensky_v.jpg

Η Ρωσία έχει υπολογίσει τα πάντα, θα κινηθεί για την κατάληψη του Kharkiv

Όμως η Ρωσία έχει υπολογίσει τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια.
Έχει υπολογίσει μέχρι και για το δικαστήριο που θα δικάσει τον Zelensky.
Η αντίδραση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ουκρανικού καθεστώτος δεν αφήνει άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να κινηθεί για να προσαρτήσει το Kharkiv και μετά το Sumy.
Υπάρχει ένας πόλεμος φθοράς και η ουκρανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
kharkiv_war.jpg
Τελειώνουν όλα το 2025

Το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και η κοινωνία είναι ενάντια στην παράλογη επιστράτευση.
Το σημείο καμπής είναι το 2025, όταν 18χρονοι θα στρατολογηθούν στην Ουκρανία και «ο Zelensky θα απομακρυνθεί από την εξουσία».
Η απόγνωση θα κυριαρχεί ήδη στην ουκρανική κοινωνία λόγω του «μαύρου χειμώνα», από τον οποίο πολλοί δεν θα επιβιώσουν.
Ως εκ τούτου, η τελική νίκη της Ρωσίας θα εκληφθεί ως σωτηρία.
Το ειρηνευτικό σχέδιο του Putin ήταν μια «ιπποτική κίνηση» πριν από τη διάσκεψη – φιάσκο για την Ουκρανία στην Ελβετία, που δείχνει τη ματαιότητά της.

Στριμωγμένο το ΝΑΤΟ με την πρόταση Putin

Η ειρηνευτική πρόταση του Vladimir Putin έχει καταστήσει την διάσκεψη της Ουκρανίας στην Ελβετία χωρίς νόημα και στριμώχνει το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter.
Η νέα ειρηνευτική πρόταση του Putin είναι μια λαμπρή κίνηση, σύμφωνα με τον Ritter.
«H δυτική διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία που δεν επρόκειτο ποτέ να πετύχει τώρα έχει εντελώς διαφορετική σημασία», είπε ο Ritter.
«Τώρα θα συζητείται η ρωσική ειρηνευτική πρωτοβουλία.
Δεν θα μιλούν πλέον για τη μη ρεαλιστική προσδοκία του Zelensky να φύγει η Ρωσία από τα νέα εδάφη.
Η Δύση θα πει τώρα, τι γίνεται με αυτήν την προσφορά; Τι μπορούμε να κάνουμε αυτήν την προσφορά;
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα αφορά το "Τι κάνουμε για τη ρωσική ειρηνευτική πρόταση;"
Αυτό θέτει τη Δύση ένα τεράστιο δίλημμα. Αυτό ακριβώς θέλει η Ρωσία», πρόσθεσε ο Ritter.
«Η Ρωσία ζητά την επίλυση της κρίσης. Θέλει ένα γνήσιο ειρηνευτικό σχέδιο», υπογράμμισε ο Ritter.
Το σχέδιο Putin βασίζεται στο ανακοινωθέν της Κωνσταντινούπολης του 2022, ενώ λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στο έδαφος, σημείωσε.
Ο οδικός χάρτης που πρότεινε ο Vladimir Putin πληροί επίσης τους αρχικούς στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή την αποστρατιωτικοποίηση και τον αποναζιστικοποίηση, συνέχισε ο στρατιωτικός αναλυτής.
«Η αποστρατικοποίηση θα γίνει μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.
Όταν η Ουκρανία δεσμεύεται ότι δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό επιλύει ορισμένα ζητήματα, όπως τι να κάνει με όλο αυτόν τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που έχει συσσωρευτεί από την Ουκρανία. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη Θα φύγει μαζί με τους συμβούλους του ΝΑΤΟ», συνέχισε.
Ο Putin κατέστησε σαφές ότι ο Volodymyr Zelensky δεν είναι το πολιτικό μέλλον της Ουκρανίας.
Ούτε τα δεξιά πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργήσει οργανώσεις ναζιστικού τύπου όπως ο Δεξιός Τομέας, η Svoboda, η Azov και άλλες.
Οι παραστρατιωτικές και στρατιωτικές οργανώσεις που συνδέονται με τους νεοναζί, φυσικά, θα πρέπει να καταργηθούν.

summit_3.jpg
Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ουκρανία

«Και πάλι, από τη στιγμή που η Ουκρανία αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς αυτό αλλάζει την εσωτερική πολιτική δυναμική στο εσωτερικό της Ουκρανίας, ενδυναμώνοντας πολιτικές οντότητες τις οποίες τόσα χρόνια προσπάθησε να φιμώσει ο Zelensky», εξήγησε ο Ritter.
Ο στρατιωτικός αναλυτής επισήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι εάν οι προτάσεις απορριφθούν, η στρατιωτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και οι μελλοντικές απαιτήσεις για ειρήνη μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.
«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την Οδησσό, το Kharkiv και άλλα θέματα αυτής της φύσης», υποθέτει ο Ritter.
«Αλλά νομίζω ότι η Ρωσία κάνει μια πολύ έξυπνη κίνηση εδώ.
Με βάση τις διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το 2022, η Ρωσία δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει πορεία.
Δίνει στη Δύση μια ακόμη ευκαιρία να αποδεχθεί την ειρήνη.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson δεν θα πετάξει στο Κίεβο για να πει στον Volodymyr Zelensky:
Πίσω, μην αποδεχτείς την ειρήνη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης