Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι ρωσικό Su – 24 παραβίασε τον εναέριο χώρο της

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι ρωσικό Su – 24 παραβίασε τον εναέριο χώρο της
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει πως τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις εξόδους τους σε αυστηρή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο του αέρα
Η Σουηδία ισχυρίζεται ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας κοντά στο νησί Gotland.
«Tο απόγευμα της Παρασκευής (14/6), ένα ρωσικό Su-24 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας ανατολικά του νησιού Gotland» ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της σκανδιναβικής χώρας.
Λέγεται ότι το αεροσκάφος δεν παρέκκλινε από την πορεία του παρά τις προφορικές προειδοποιήσεις της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι χρειάστηκε να απογειώσουν δύο μαχητικά JAS-39 Gripen για να αναγκάσουν το στρατιωτικό αεροσκάφος να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο της χώρας.
Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Tobias Billstrom δήλωσε πως το υπουργείο του διατηρεί στενή επαφή με τους συμμάχους και ότι θα έρθει σε επαφή με τη ρωσική πρεσβεία για αυτό το θέμα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει πως τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις εξόδους τους σε αυστηρή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο του αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης