Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά κατά των δασμών και του προστατευτισμού από τη Lagarde – Να τηρούνται οι κανόνες του εμπορίου

Πυρά κατά των δασμών και του προστατευτισμού από τη Lagarde – Να τηρούνται οι κανόνες του εμπορίου
Ανησυχώ που βλέπουμε όλο και περισσότερες παραβιάσεις των κανόνων, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde δήλωσε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 ότι ο κόσμος κινδυνεύει με ένα νέο «γεωπολιτικό χάσμα» και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να σεβαστούν τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες.
Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες μπορούν να βλάψουν την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε η Lagarde στην κροατική κρατική τηλεόραση HRT1, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
«Έχουμε κανόνες οι οποίοι είναι οι κανόνες του ΠΟΕ και αν όλες οι χώρες μπορούσαν να σεβαστούν τους κανόνες αυτούς και να αντισταθούν στις διάφορες σειρήνες του προστατευτισμού, αποφεύγοντας πειράματα, ανατροπές και παραβιάσεις ή ακόμα και “ειδικές” εξαιρέσεις και επιδοτήσεις, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για την παγκόσμια οικονομία.
Ανησυχώ που βλέπουμε όλο και περισσότερες παραβιάσεις των κανόνων», είπε.
«Βλέπουμε» σημείωσε η Lagarde, «ένα γεωπολιτικό χάσμα μεταξύ ορισμένων από τις ανεπτυγμένες χώρες με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένων αναδυόμενων οικονομιών της αγοράς, ιδίως της Κίνας.
Πρόκειται για μια μεταμόρφωση του εμπορικού τοπίου που γνωρίζαμε, με όλες τις συνέπειες που συνοδεύουν τον κατακερματισμό του εμπορίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης