Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zaluzhny (Πρώην Αρχηγός στρατού Ουκρανίας) συμφώνησε με blogger ότι πρέπει να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Τελειώνει ο Zelensky

Ο Zaluzhny (Πρώην Αρχηγός στρατού Ουκρανίας) συμφώνησε με blogger ότι πρέπει να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Τελειώνει ο Zelensky
«Έχουμε γίνει όμηροι ενός αιώνιου πολέμου», παραπονέθηκε ο Oleshko
Στον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγό Valery Zaluzhny, άρεσε η ανάρτηση του Ουκρανού blogger Miroslav Oleshko που ασκούσε έντονη κριτική στον Vladimir Zelensky.
Η ανάρτηση στη συνέχεια διαγράφηκε και τα ουκρανικά μέσα επέστησαν την προσοχή σε αυτή την υπόθεση.
Ο Oleshko δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία σχολίασε τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης που εξέφρασε ο πρόεδρος Putin.
Ο blogger είπε ότι οι όροι που τέθηκαν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Zelensky και η εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων θα εγγυηθεί «το τέλος της εξουσίας του».
Στη συνέχεια διαγράφηκε η ανάρτηση του Ουκρανού blogger Oleshko με ένα like από το Zaluzhny.
«Έχουμε γίνει όμηροι ενός αιώνιου πολέμου», παραπονέθηκε ο Oleshko.
Σύμφωνα με το Ουκρανικό Focus, στον Zaluzhny άρεσε η ανάρτηση, η οποία προκάλεσε μια «αρνητική αντίδραση στο Διαδίκτυο».
Ωστόσο, η δημοσίευση του Oleshko διαγράφηκε στη συνέχεια. Απαντώντας σε ερώτηση ενός από τους χρήστες κάτω από ένα άλλο μήνυμα γιατί «κατέστρεψε την ανάρτηση με το like του Zaluzhny», ο blogger είπε ότι η δημοσίευση φέρεται να «μπλοκαρίστηκε λόγω καταγγελιών».
Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε τον διορισμό του Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντικαθιστώντας τον Zaluzhny.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και της Δύσης έγραψαν για μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny το φθινόπωρο του 2023.
Οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι η τότε δήλωση του στρατηγού για το αδιέξοδο στο μέτωπο ήταν ένα από τα έμμεσα σημάδια της μεταξύ τους σύγκρουσης.
Η Washington Post σημείωσε ότι ο Zaluzhny θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν ασχοληθεί με την πολιτική. Τον Μάιο, απολύθηκε ο στρατηγός από στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας και διόρισε πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Μεγάλη Βρετανία .
Τον Νοέμβριο του 2023, η SBU κατηγόρησε τον Oleshko για παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και χρήση πλαστών εγγράφων.
Ο blogger, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφού κλήθηκε στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης, έφυγε παράνομα από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας πλαστό πιστοποιητικό γιατρού.
Η SBU είπε ότι ο Oleshko «δημοσιεύει συστηματικά βίντεο και μηνύματα» στα οποία δυσφημεί τη στράτευση στο στρατό και καλεί τους Ουκρανούς να αποφύγουν την υπηρεσία.
Ο blogger αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης