Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κενό οι διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση χρέους 20 δισ. από την Ουκρανία – Πλησιάζει και η οικονομική χρεοκοπία

Στο κενό οι διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση χρέους 20 δισ. από την Ουκρανία – Πλησιάζει και η οικονομική χρεοκοπία
Μια συμφωνία με κατόχους διεθνών ομολόγων που επέτρεπε στην Ουκρανία να αναστείλει τις πληρωμές μετά τη ρωσική εισβολή το 2022 λήγει τον Αύγουστο
Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με μια ομάδα ομολογιούχων για την αναδιάρθρωση περίπου 20 δις. δολαρίων διεθνούς χρέους κατά τη διάρκεια επίσημων συνομιλιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα να διολισθήσει σε χρεοκοπία.
Μια συμφωνία με κατόχους διεθνών ομολόγων που επέτρεπε στην Ουκρανία να αναστείλει τις πληρωμές μετά τη ρωσική εισβολή το 2022 λήγει τον Αύγουστο.
Η Ουκρανία βρισκόταν σε επίσημες συνομιλίες με τους κατόχους ομολόγων για σχεδόν δύο εβδομάδες, επιδιώκοντας να αναδιαρθρώσει το χρέος προκειμένου να διατηρήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές ενώ ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για αναδιάρθρωση.
Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης και μια αντιπρόταση από τους ομολογιούχους έδειξαν μεγάλες διαφορές μεταξύ του τι περίμεναν τα μέρη να είναι μια αναδιάρθρωση.
«Παρόλο που η Ουκρανία και η Ad Hoc Επιτροπή Πιστωτών δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους αναδιάρθρωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης, θα συνεχίσουν τη δέσμευση και τις εποικοδομητικές συζητήσεις μέσω των αντίστοιχων συμβούλων τους», ανέφερε η κυβέρνηση σε ρυθμιστική ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει επίσης τις διμερείς συζητήσεις με άλλους επενδυτές «με σκοπό την περαιτέρω πρόοδο και την επίτευξη συμφωνίας αρχής το συντομότερο δυνατό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης