Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει 26 Ουκρανούς σε μαχητικά F-16

Le Monde: Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει 26 Ουκρανούς σε μαχητικά F-16
Κατά μέσο όρο στη Γαλλία αποφοιτούν περίπου 30 πιλότοι ετησίως μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια εκπαίδευσης.
Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει 26 Ουκρανούς πιλότους σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε διάστημα δύο ετών αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά μέσο όρο στη Γαλλία αποφοιτούν περίπου 30 πιλότοι ετησίως μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια εκπαίδευσης.
Αυτή τη στιγμή, 10 Ουκρανοί πιλότοι ηλικίας 21 έως 23 ετών εκπαιδεύονται.
Έφτασαν στη Γαλλία αφού πέρασαν αρκετούς μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου, μεταξύ άλλων, σπούδασαν αγγλικά.
Αναμένεται ότι οι πιλότοι θα εκπαιδευτούν σε αεροσκάφη Alpha Jet και σε προσομοιωτές και στη συνέχεια θα μεταβούν σε βάση στη Ρουμανία, όπου θα εκπαιδευτούν οι ίδιοι στα F-16.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο γαλλικός στρατός αποφάσισε να συντομεύσει την περίοδο εκπαίδευσης των πιλότων, περιορίζοντας το εύρος του προγράμματος: η εκπαίδευση θα πρέπει πλέον να διαρκεί έξι μήνες, και όχι ενάμιση χρόνο.
Τον Μάιο, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ilya Yevlash είπε ότι μια ομάδα Ουκρανών πιλότων που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε αμερικανικά μαχητικά F-16 σε αεροπορική βάση στην Αριζόνα θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στην Ευρώπη.
Τόνισε ότι ακόμη και η μεταφορά από τη Δύση δύο αεροσκαφών αυτού του τύπου θα ενισχύσει την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καθώς το Κίεβο χρειάζεται να ανανεώσει τον απαρχαιωμένο στόλο αεροσκαφών της.
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους εταίρους της να της μεταφέρουν μαχητικά F-16.
Ωστόσο, η Δύση τονίζει την αδυναμία εφοδιασμού του Κιέβου με τέτοια αεροσκάφη χωρίς την κατάλληλη προκαταρκτική εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού επίγειας υπηρεσίας.
Η Ολλανδία, η Δανία, οι ΗΠΑ και αρκετές άλλες δυτικές χώρες συμμετέχουν ενεργά αυτήν τη στιγμή στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης