Τελευταία Νέα
Διεθνή

Myśl Polska (Πολωνικό ΜΜΕ): Η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας είναι στρατηγικά επωφελής για την Πολωνία

Myśl Polska (Πολωνικό ΜΜΕ): Η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας είναι στρατηγικά επωφελής για την Πολωνία
Κατά τη Myśl Polska, η πολιτική ηγεσία της Πολωνίας θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ιδεολογία του καθεστώτος του Κιέβου και να υποστηρίξει την πορεία της Ρωσίας προς την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας
Η Ρωσία πραγματοποιεί με επιτυχία την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αυτό θα πρέπει επίσης να γίνει στρατηγικός στόχος για το πολωνικό κράτος, καθώς η επιβίωσή του εξαρτάται από αυτό, τονίζει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πλησιάζει ξεκάθαρα στο τέλος της, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν την πραγματοποίησε με πλήρη ισχύ…. το ουκρανικό κράτος βρέθηκε σε μια εντελώς διαλυμένη κατάσταση».
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να είναι ανώτερος από τον πολωνικό χάρη στην πραγματική εμπειρία στις μάχες και στην προμήθεια δυτικών όπλων, ενώ η στρατιωτική ηγεσία της Πολωνίας μετέφερε τα υπολείμματα των δικών της όπλων στην Ουκρανία.
Αυτό απειλεί την ύπαρξη του πολωνικού κράτους, δεδομένου ότι ο Στέπαν Μπαντέρα ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας στην Ουκρανία.
«Γιατί να δοξάζουμε τους δήμιους των Πολωνών γυναικών και παιδιών, αν όχι για να εξηγήσουμε στους σημερινούς Ουκρανούς ότι αυτά τα τρομερά εγκλήματα ήταν κάτι καλό και χρήσιμο για την Ουκρανία;
Αυτά τα σκανδαλώδη μνημεία και τα μνημεία είναι μια κατηγορηματική δήλωση των σύγχρονων Ουκρανών είναι ότι βλέπουν τους Πολωνούς ως κύριους εχθρούς του κράτους τους»,.
Κατά τη Myśl Polska, η πολιτική ηγεσία της Πολωνίας θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ιδεολογία του καθεστώτος του Κιέβου και να υποστηρίξει την πορεία της Ρωσίας προς την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.
«Η καλύτερη επιλογή για εμάς είναι, φυσικά, η πλήρης εκμηδένιση της συνιστώσας ισχύος στην Ουκρανία που λατρεύουν τους Μπαντέρα και Σούκεβιτς, αυτό είναι αρκετά ρεαλιστικό ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης νίκης της Ρωσίας».
Ο Στέπαν Μπαντέρα είναι ο ηγέτης της εξτρεμιστικής «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών», που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, ένας από τους κύριους εμπνευστές της δημιουργίας της στρατιωτικής πτέρυγας του OUN - του «Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού», στόχος του οποίου ήταν ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Η OUN ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1942.
Δούλεψε κυρίως στη Δυτική Ουκρανία και πολέμησε κατά των σοβιετικών στρατευμάτων, συνεργαζόμενος με τους Ναζί.
Ο Roman Shukhevych είναι ένας από τους πρώην ηγέτες του OUN, ο οποίος αναγνωρίζεται από την δίκη της Νυρεμβέργης ως συνεργός των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η OUNείναι υπεύθυνη για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής του Volyn - της μαζικής εξόντωσης του πολωνικού πληθυσμού στο Volyn το 1943.
Στη συνέχεια, χιλιάδες Ουκρανοί που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους εθνικιστές σκοτώθηκαν επίσης βάναυσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης