Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είσοδος του Bill Gates στην πυρηνική ενέργεια - Επενδύει δισεκατομμύρια σε σταθμό νέας γενιάς στο Wyoming

tags :
Είσοδος του Bill Gates στην πυρηνική ενέργεια - Επενδύει δισεκατομμύρια σε σταθμό νέας γενιάς στο Wyoming
Η TerraPower διερευνά απλούστερους και φθηνότερους αντιδραστήρες από το 2008 και αναμένει να ολοκληρώσει τον νέο αντιδραστήρα το 2030
Ο Bill Gates δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο πυρηνικού σταθμού νέας γενιάς στο Wyoming, για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των ΗΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια.
Η TerraPower, μια νεοσύστατη επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον Gates, έθεσε τα θεμέλια για την κατασκευή του πρώτου εμπορικού αντιδραστήρα της την περασμένη εβδομάδα στο Wyoming, όπου κλείνει ένα εργοστάσιο άνθρακα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft στην εκπομπή Face the Nation του CBS.
Η TerraPower διερευνά απλούστερους και φθηνότερους αντιδραστήρες από το 2008 και αναμένει να ολοκληρώσει τον νέο αντιδραστήρα το 2030.
"Έβαλα πάνω από ένα δισεκατομμύριο και θα βάλω και άλλα δισεκατομμύρια", δήλωσε ο Gates, ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.
"Ήμασταν πρόθυμοι να επιστρέψουμε στα βασικά και να κάνουμε αυτό που ο κόσμος πάντα έλεγε ότι πρέπει να γίνει, δηλαδή να ψύξουμε το εργοστάσιο με μέταλλο αντί για νερό", δήλωσε ο Gates κατά τη διάρκεια ξεχωριστής εμφάνισης στο CNN.
Ο Gates δήλωσε στο CBS ότι εκτός από τα χρήματα του ιδίου και άλλων ιδιωτών επενδυτών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει το έργο TerraPower λόγω των πλεονεκτημάτων του για την ενεργειακή ασφάλεια και ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι ή υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές κοινής ωφέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης