Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η Ιταλία μπορεί να μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία

Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η Ιταλία μπορεί να μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία
Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου
Η Ιταλία θα στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία ως μέρος του επερχόμενου ένατου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, ανέφερε η εφημερίδα Fatto Quotidiano, επικαλούμενη πηγές.
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto σκοπεύει να παρουσιάσει τα όπλα που θα συμπεριληφθούν στο μελλοντικό πακέτο σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ασφάλεια της δημοκρατίας (Copasir) πριν από τα τέλη Ιουνίου, γράφει η Fatto Quotidiano.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει όχι μόνο το σύστημα αεράμυνας Samp-T, το οποίο ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στην αποστολή στο Κουβέιτ, αλλά και «μια παρτίδα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow, δυνητικά ικανών να πλήξουν το ρωσικό έδαφος», τονίζει η Fatto Quotidiano.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.
Η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς δείχνει αλλαγή στην πολιτική στάση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Meloni απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σημειώνει δημοσίευμα που επικρίνει την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, αυτό το θέμα, που δεν είναι δημοφιλές στην ιταλική κοινωνία, απουσίαζε από το πρόγραμμα του κόμματος Meloni Brothers of Italy και η ίδια η πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν μίλησε για αυτό.
Τον Μάιο, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας Grant Shapps της Βρετανίας, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Times, δήλωσε ότι η Ιταλία, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, προμήθευσαν την Ουκρανία με πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς «για χρήση, ιδίως στην Κριμαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης