Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βασίλισσα της Wall Street η Nvidia - Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 3,3 τρισ. δολαρίων

Βασίλισσα της Wall Street η Nvidia - Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 3,3 τρισ. δολαρίων
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 300%
Σχετικά Άρθρα
Αυτό που είχε προβλεφθεί εδώ και λίγους μήνες, έγινε πραγματικότητα!
Η Nvidia είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στη Wall Street, «τρώγωντας» και την Microsoft, αφότου ξεπέρασε τις Apple και Amazon.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή της Nvidia στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης έχει ενισχυθεί άνω του 300%, με στέρεα βάση στα οικονομικά αποτελέσματα που εκτοξεύθηκαν χάρη στις δυνατότητες του τεχνολογικού κολοσσού στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 
Επί του παρόντος, η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 3,4 τρισεκ. δολάρια (ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023), όταν οι Microsoft και Apple υπολείπονται κάτι λιγότερο από 100 δισεκ..
Η Nvidia παρουσίασε ασύλληπτα οικονομικά μεγέθη για μία ακόμη φορά στο α' τρίμηνο χρήσης, επιβεβαιώνοντας όσους τη θέλουν ως μία από πιο πετυχημένες εταιρείες όλων των εποχών.
Για το α' τρίμηνο χρήσης (έληξε 28 Απριλίου 2024), ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε εκ νέου έσοδα-ρεκόρ στα 26 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 262% σε ετήσια σύγκριση.
Τα καθαρά κέρδη (GAAP) για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 14,88 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 628% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν!
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του οικονομικού έτους (29 Ιανουαρίου 2023 – 28 Ιανουαρίου 2024), τα έσοδα της Nvidia είχαν φθάσει τα 60,9 δισεκ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 32,3 δισεκ. δολάρια.
Η εταιρεία αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα από 0,04$ ανά μετοχή σε 0,10$.
«Η επόμενη βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει. Εταιρείες και χώρες συνεργάζονται με τη NVIDIA για να μετατοπίσουν data centers τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο κέντρου δεδομένων και να παράγουν ένα νέο προϊόν: την τεχνητή νοημοσύνη». «Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας σε σχεδόν κάθε κλάδο και θα βοηθήσει τις εταιρείες να είναι πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους και ενέργειας, διευρύνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες εσόδων». «Η ανάπτυξη του κέντρου δεδομένων μας τροφοδοτήθηκε από την ισχυρή και επιταχυνόμενη ζήτηση για γενετική εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης και εξαγωγή συμπερασμάτων στην πλατφόρμα Hopper. Πέρα από τους παρόχους υπηρεσιών cloud, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει επεκταθεί σε καταναλωτικές εταιρείες Διαδικτύου και σε επιχειρήσεις, μεγάλους πελάτες τεχνητής νοημοσύνης, αυτοκινήτων και υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας πολλές κάθετες αγορές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κύμα ανάπτυξής μας. Η πλατφόρμα Blackwell βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή και αποτελεί τη βάση για την τεχνητή νοημοσύνη παραγωγής τρισεκατομμυρίων παραμέτρων. Το Spectrum-X ανοίγει μια ολοκαίνουργια αγορά για να φέρουμε τεχνητή νοημοσύνη μεγάλης κλίμακας», δήλωσε σχετικά ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα για α' τρίμηνο χρήσης:Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-22_232340.png

Η ξέφρενη πορεία της μετοχής και το σημερινό (18/6) κλείσιμο:
Καταγραφή_178.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης