Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρη η Αργεντινή: Καμία παρέμβαση στον πόλεμο, καμία αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Ξεκάθαρη η Αργεντινή: Καμία παρέμβαση στον πόλεμο, καμία αποστολή όπλων στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αργεντίνικης προεδρίας, οι ενέργειες του Μπουένος Άιρες δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εχθρικές προς τη Μόσχα
Η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν σκοπεύει να παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αποστέλλοντας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, έκανε γνωστό ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου Milei, Manuel Adorni.
«Δεν θα παράσχουμε καμία στρατιωτική βοήθεια. Θα προσφέρουμε ανθρωπιστική υποστήριξη, βοήθεια στην επιμελητεία και την αποναρκοθέτηση του εδάφους, αλλά δεν θα παρέμβουμε με κανέναν τρόπο στη στρατιωτική σύγκρουση», τόνισε σχετικά ο Adorni σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας, οι ενέργειες της Αργεντινής δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εχθρικές προς τη Ρωσία.
«Κατά την κατανόησή μου, εχθρικές ενέργειες είναι η αποστολή όπλων, η συμμετοχή σε μια στρατιωτική σύγκρουση», εξήγησε.
Νωρίτερα, η τοπική ιστοσελίδα Infobae ανέφερε ότι η Αργεντίνα υπουργός Εξωτερικών Diana Mondino συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό της Stephane Sejournet και τον Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Jake Sullivan για τη μεταφορά πέντε γαλλικής κατασκευής επιθετικών αεροσκαφών Super Etendard στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αργεντινή Dmitry Feoktistov εξήγησε ότι η αργεντίνικη πλευρά δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, αλλά διαβεβαίωσε ότι τελικά δεν θα μεταφέρει τα αεροσκάφη.
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Αργεντινής Luis Petri στην ομάδα επαφής Ramstein για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης