Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέντε χώρες της ΕΕ συμφώνησαν για κοινή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Mistral - Προστατεύουν από αεροσκάφη χαμηλών πτήσεων

Πέντε χώρες της ΕΕ συμφώνησαν για κοινή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Mistral  - Προστατεύουν από αεροσκάφη χαμηλών πτήσεων

Αυτό το σύστημα αεράμυνας βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Εσθονικές Αμυντικές Δυνάμεις από το 2009

Σχετικά Άρθρα

Η Εσθονία, μαζί με τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Κύπρο και την Ουγγαρία, υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Mistral μικρής εμβέλειας.
Αυτό ανέφερε το Εσθονικό Αμυντικό Επενδυτικό Κέντρο (RKIK).
Στην τελετή υπογραφής, ο Γενικός Διευθυντής του RKIK Magnus-Valdemar Saar δήλωσε ότι η υπογεγραμμένη σύμβαση αποτελεί «σαφή απόδειξη ότι η περίπλοκη διεθνής κατάσταση ασφάλειας έχει ενισχύσει σημαντικά τους δεσμούς της Συμμαχίας και την ενίσχυση της συνεργασίας».
«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμμάχων μας, η κοινή προμήθεια που ξεκίνησε από τη Γαλλία είναι μια οικονομικά συμφέρουσα λύση για όλες τις χώρες της ΕΕ που αναζητούν αποτελεσματικά συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας», δήλωσε ο στρατηγός Gaël Diaz de Tuesta, Γάλλος Εθνικός Διευθυντής Εξοπλισμών.
Τα νέα πυραυλικά συστήματα και πύραυλοι Mistral θα παραδοθούν στην Εσθονία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Αυτό το σύστημα αεράμυνας βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Εσθονικές Αμυντικές Δυνάμεις από το 2009.
Έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει ελικόπτερα και αεροσκάφη και είναι διαθέσιμο σε φορητή παραλλαγή (MANPADS) καθώς και για χρήση σε πλατφόρμες εκτόξευσης οχημάτων, πλοίων και ελικοπτέρων.
Το σύστημα έχει βεληνεκές έως και 6 χιλιόμετρα και προορίζεται για προστασία από αεροσκάφη και ελικόπτερα που πετούν χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης