Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή αποφάσισε ξαφνικά να μη στείλει όπλα και αεροσκάφη στην Ουκρανία

Η Αργεντινή αποφάσισε ξαφνικά να μη στείλει όπλα και αεροσκάφη στην Ουκρανία
Δεν θα παράσχουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, διαβεβαιώνει η Αργεντινή 
Η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν σκοπεύει να παρέμβει στην ουκρανική σύγκρουση και να στείλει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Manuel Adorni.
«Δεν θα παράσχουμε στρατιωτική βοήθεια.
Θα παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθεια με την επιμελητεία και την αποναρκοθέτηση, αλλά δεν θα επέμβουμε με κανέναν τρόπο στη στρατιωτική σύγκρουση», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον Adorni, οι ενέργειες της Αργεντινής δεν μπορούν να θεωρηθούν εχθρικές προς τη Ρωσία.
«Κατά την αντίληψή μου, εχθρικές ενέργειες είναι η αποστολή όπλων και η συμμετοχή σε μια στρατιωτική σύγκρουση», είπε.
Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Infobae ανέφερε ότι η Αργεντινή υπουργός Εξωτερικών Diana Mondino συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό της Stephane Sejourne και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan το ενδεχόμενο μεταφοράς πέντε γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Super Etendard στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αργεντινή Dmitry Feoktistov είπε ότι η πλευρά της Αργεντινής δεν αρνήθηκε το γεγονός των συνομιλιών για τα αεροσκάφη, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα παραδώσει τελικά.
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του Αργεντινού υπουργού Άμυνας Luis Petri στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης