Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Χριστοδουλίδη στις απειλές της Hezbollah - Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στον πόλεμο, είναι μέρος της λύσης

Απάντηση Χριστοδουλίδη στις απειλές της Hezbollah - Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στον πόλεμο, είναι μέρος της λύσης
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Hezbollah, Hassan Nasrallah και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο κ.Χριστοδουλίδης αφού σημείωσε ότι έχει διαβάσει τις δηλώσεις που έχουν γίνει, απάντησε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» εξήγησε.
Την ίδια στιγμή επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος.
«Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας με τη Hezbollah ή με την κυβέρνηση της Βηρυτού, ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν».
«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Nasrallah, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις» κάτι που «σε καμία απολύτως περίπτωση» δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε.
Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Hezbollah, ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού», επαναλμβάνοντας ωστόσο πως «το τι πράττει η Κύπρος είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ» και πως «η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης