Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Θα σταλούν μόνο πύραυλοι Patriot, NASAMS στην Ουκρανία, όχι τα συστήματα

Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Θα σταλούν μόνο πύραυλοι Patriot, NASAMS στην Ουκρανία, όχι τα συστήματα
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ουάσιγκτον να στείλει όλες τις νέες παρτίδες Patriot και NASAMS στην Ουκρανία εις βάρος άλλων πελατών, ο Kirby σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος διαθέσιμα νέα συστήματα αυτού του τύπου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν μόνο πυραύλους αναχαίτισης για τα συστήματα αεράμυνας Patriot και NASAMS στην Ουκρανία, όχι τα ίδια τα συστήματα, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby.
«Αυτή τη στιγμή απλά δεν έχουμε επιλέξιμα συστήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.
Άρα ήταν κάτι που εξετάσαμε, αλλά αυτή τη στιγμή η εστίαση θα είναι πραγματικά στους ίδιους τους πυραύλους» τόνισε ο John Kirby.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ουάσιγκτον να στείλει όλες τις νέες παρτίδες Patriot και NASAMS στην Ουκρανία εις βάρος άλλων πελατών, ο Kirby σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος διαθέσιμα νέα συστήματα αυτού του τύπου, προσθέτοντας ότι, ενώ η Ουάσιγκτον εξέτασε αυτήν την επιλογή, μόνο οι πύραυλοι βρίσκονται στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου σε αυτό το σημείο.

Παράλληλα, ο John Kirby πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε τη δυνατότητα να παραδώσει τα ίδια τα συστήματα.
«Προσπαθήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο ευρύτερο σύστημα - τους εκτοξευτές, τα συστήματα ραντάρ, όλα αυτά - και νομίζω ότι θα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό», είπε.
«Όπως είπα, είμαστε ανοιχτοί να συνεχίσουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα ανακατεύθυνσης των ίδιων των συστημάτων».
Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες, στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη, που διαθέτουν τέτοια συστήματα σχετικά με την προθυμία τους να συνεισφέρουν αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία.
«Θα το περιέγραφα ως μια παράλληλη προσπάθεια.
Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό στο μέλλον» τόνισε ο John Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης