Διεθνή

Με πρωτοβουλία της Ρωσίας, δημιουργήθηκε μια ένωση πόλεων και δήμων των χωρών BRICS+ - Πάνω από 18.000 πόλεις

Με πρωτοβουλία της Ρωσίας, δημιουργήθηκε μια ένωση πόλεων και δήμων των χωρών BRICS+ - Πάνω από 18.000 πόλεις
Η ένωση αναμένεται να ενώσει περισσότερες από 18 χιλιάδες πόλεις
Ο Σύνδεσμος Πόλεων και Δήμων των Χωρών BRICS+ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας στις 21 Ιουνίου στο Φόρουμ των Πόλεων των Χωρών BRICS+ στο Καζάν.
Κατά την περίοδο συγκρότησής του, θα ηγείται ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ταταρστάν, Ilsur Metshin, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS.
«Δημιουργούμε μια Ένωση Πόλεων των Χωρών BRICS+ <…> Σήμερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Ένωση», δήλωσε ο Ilsur Metshin στη συνάντηση.
Η συζήτηση για τη δημιουργία του Συνδέσμου έγινε στο πλαίσιο του BRICS+ Cities Forum, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Κίνα, η Χιλή και η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.
Η ένωση αναμένεται να ενώσει περισσότερες από 18 χιλιάδες πόλεις.
Παράλληλα, εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Ινδίας κατά τη συζήτηση ανέφεραν ότι για την υπογραφή της τελικής δήλωσης απαιτούνται ορισμένες τροποποιήσεις στο κείμενο. Ο εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής πρότεινε να γίνουν αλλαγές και προσθήκες στην επόμενη συνεδρίαση του Συνδέσμου, που πρόκειται να διεξαχθεί στη Βραζιλία.
Στο μέλλον θα εκλεγούν οι επικεφαλής του συλλόγου. Εκτός από το Καζάν, αποφασίστηκε να ανοίξει η έδρα του συλλόγου στο Ντουμπάι. Η πόλη θα γίνει ένας βολικός κόμβος για συναντήσεις και αποτελεσματική εργασία.
Η υπηρεσία Τύπου του φόρουμ διευκρίνισε ότι η Ένωση Πόλεων και Δήμων των Χωρών BRICS+ δημιουργείται ως πλατφόρμα ενεργού διεθνούς συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών και υλοποίησης κοινών έργων. Οι πόλεις εντός του Συνδέσμου θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν γρήγορα αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις σε όλους τους τομείς της αστικής ζωής και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου οργανισμού είχε προταθεί στο παρελθόν από τον δήμαρχο του Καζάν, Ilsur Metshin. Δήμοι όχι μόνο από τις χώρες μέλη των BRICS, αλλά και από άλλα ενδιαφερόμενα κράτη θα μπορούν να ενταχθούν στον Σύνδεσμο. Από αυτή την άποψη, προτάθηκε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τη μορφή BRICS και να την επεκτείνουμε σε BRICS+.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης