Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Στο λιμάνι Busan το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για στρατιωτικές ασκήσεις

Νότια Κορέα: Στο λιμάνι Busan το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  για στρατιωτικές ασκήσεις
Eτήσια στρατιωτικά εκπαιδευτικά γυμνάσια ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας
Σχετικά Άρθρα
Στο λιμάνι Busan της Νότιας Κορέας βρίσκεται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το Theodore Roosevelt, για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων αυτόν τον μήνα με τη χώρα αυτή και την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας.
Οι ηγέτες των τριών χωρών αποφάσισαν σε σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Camp David τον Αύγουστο του 2023 να διεξάγουν ετήσια στρατιωτικά εκπαιδευτικά γυμνάσια, ενώ καταδίκασαν την "επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά" της Κίνας στην αμφισβητούμενη θαλάσσια οδό της Νότιας Σινικής Θάλασσας.
Στο μεταξύ, μετά από 24 χρόνια ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα και υπέγραψε συμφωνία με τον ηγέτη της Kim Jong Un, η οποία περιελάμβανε δέσμευση αμοιβαίας άμυνας. Ήταν μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις της Ρωσίας στην Ασία εδώ και χρόνια, η οποία, όπως την περιέγραψε ο Kim Jong Un, ισοδυναμεί με συμμαχία.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή έγινε 7 μήνες μετά το ταξίδι στη Νότια Κορέα άλλου αμερικανικού αεροπλανοφόρου, του Carl Vinson, σε ένδειξη εκτεταμένης αποτροπής ενάντια στο πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης