Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova μαινόμενη κατά του Guterres - «Τα μισόλογα του ΟΗΕ για τη Σεβαστούπολη είναι παραδοχή αχρηστίας»

Zakharova μαινόμενη κατά του Guterres - «Τα μισόλογα του ΟΗΕ για τη Σεβαστούπολη είναι παραδοχή αχρηστίας»
Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει έκκληση στον ΟΗΕ,  ώστο ο διεθνής οργανισμός «να στρέψει την προσοχή του στους ανθρώπους που σκότωσε το καθεστώς του Κιέβου» και «να καταδικάσει την τρομοκρατική ενέργεια»
Η χλυαρή αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ απέναντι στη φονική, ουκρανική επίθεση εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη μοιάζει με παραδοχή της αχρηστίας του ίδιου του θεσμού, επισημαίνει σε οργισμένο τόνο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova
Η Ρωσίδα διπλωμάτισσα παρέθεσε τη δήλωση του γγ του ΟΗΕ Antonio Guterres, ο οποίος νωρίτερα σχολίασε για τη φονική επίθεση: «Όπως πάντα, προσπαθούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης».
«Αυτό μοιάζει περισσότερο με παραδοχή αχρηστίας παρά με σχόλιο σε σχέση με μια τραγωδία. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να πείτε μια φορά "είμαστε υπέρ όλων των καλών, κατά των κακών" και να χρησιμοποιήσετε αυτή την καθολική αρχή σε κάθε δυνατή περίσταση....», σημείωσε με νόημα η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Zakharova υπογράμμισε ότι αντί να εκπληρώνει τα θεσμικά της καθήκοντα, η Γραμματεία του ΟΗΕ έχει δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια στην «απόλυτη πολιτικοποίηση όλων των δηλώσεων και ενεργειών προς την ουκρανική κατεύθυνση για να ευχαριστήσει τη Δύση και κινείται αποκλειστικά σε αντιρωσική γραμμή».
«Επειδή έχουμε ήδη αρχίσει να παίζουμε στο πολιτικό πεδίο ... παρακαλούμε να στρέψετε την προσοχή στους ανθρώπους που σκότωσε το καθεστώς του Κιέβου με αμερικανικά όπλα στην παραλία και να καταδικάσετε την τρομοκρατική ενέργεια», κατέληξε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης