Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή παραδοχή Budanov για Ουκρανία: Άσχημα τα νέα από το μέτωπο - Δεν θα αλλάξουν πολλά τα δυτικά όπλα

Σκληρή παραδοχή Budanov για Ουκρανία: Άσχημα τα νέα από το μέτωπο - Δεν θα αλλάξουν πολλά τα δυτικά όπλα
Ο αξιωματούχος του ουκρανικού ΥΠΑΜ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) θα μπορέσουν να κρατήσουν το Chasov Yar
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, ανακοίνωσε μια «σχετικά δύσκολη» κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό για την οποία δεν προσδοκά καν να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.
«Τα άσχημα νέα είναι ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Θα είναι έτσι για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα και δεν θα γίνει πιο εύκολο», τόνισε σχετικά ο Budanov σε συνέντευξή του στο Philadelphia Inquirer, απαντώντας στην ερώτηση εάν το Κίεβο θα μπορέσει να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, ο αξιωματούχος του ουκρανικού ΥΠΑΜ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) θα μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη Chasov Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, παρά το γεγονός ότι οι προμήθειες όπλων από τη Δύση «προχωρούν ταχύτερα από ό,τι πριν από αρκετούς μήνες», οι ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι «πολύ υψηλές».
Προηγουμένως, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, Alexander Litvinenko είχε, επίσης, υποστηρίξει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν σημαντική πρόοδο στο πεδίο της μάχης φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης