Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικός πύραυλος ATACMS εξερράγη πάνω από πολυσύχναστη παραλία στη Σεβαστούπολη, 151 οι τραυματίες

Αμερικανικός πύραυλος ATACMS εξερράγη πάνω από πολυσύχναστη παραλία στη Σεβαστούπολη, 151 οι τραυματίες
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 5 άμαχοι σκοτώθηκαν και 151 τραυματίστηκαν
Σχετικά Άρθρα
Στις 23 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, 4 πύραυλοι ATACMS κατασκευής ΗΠΑ καταρρίφθηκαν από ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
«Ωστόσο ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης των συστημάτων αεράμυνας ο πέμπτος παρέκκλινε από την πορεία πτήσης.
Η κεφαλή του εξερράγη στον αέρα σε παραλία με λουόμενους».
Οι αμερικανικοί πύραυλοι έφεραν κεφαλές διασποράς με στόχο να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά σε ανθρώπινους στόχους.
Ως αποτέλεσμα της έκρηξης του τελευταίου πυραύλου πάνω από την πολυσύχναστη παραλία της Σεβαστούπολης, υπάρχουν μεγάλες απώλειες πολιτών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 5 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
Συνολικά, τουλάχιστον 151 άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά.
Πέντε τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Η επίθεση συντονίστηκε από την αναγνώριση του ΝΑΤΟ.
Το RQ-4B Global Hawk Reconnaissance UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επιχειρούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα νότια της χερσονήσου της Κριμαίας, συντονίζοντας την πυραυλική επίθεση.

Τα γεγονότα για την τρομοκρατική ενέργεια Ουκρανών και αμερικανών στην Σεβαστούπολη

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διεξήγαγαν πλήγμα μικρού βεληνεκούς ATACMS εναντίον της Σεβαστούπολης στις 23 Ιουνίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 23 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πέντε πυραύλους ATACMS οπλισμένους με πυρομαχικά διασποράς κατά της Σεβαστούπολης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν 4 πυραύλους.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση από ένα ρωσικό αναχαιτιστή αεράμυνας οδήγησε έναν πύραυλο να παρεκκλίνει από την πορεία πτήσης του και να εκραγεί.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε αργότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για απώλειες αμάχων στη Σεβαστούπολη, δεδομένου ότι τα ATACMS είναι ένα σύστημα που παρέχεται από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι ένας ρωσικός αναχαιτιστής αεράμυνας έκανε τον πύραυλο να παρεκκλίνει από την πορεία πτήσης του και να εκραγεί.
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 23 Ιουνίου δείχνουν πολίτες σε μια παραλία στη Σεβαστούπολη κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση με πυραύλους…
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι πυρομαχικά διασποράς χτύπησαν πολίτες κοντά σε μια παραλία στο πάρκο Uchuyevka στη βόρεια Σεβαστούπολη.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν 151 άτομα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε την επίθεση:

«Όλες οι αποστολές πτήσης στους τακτικούς πυραύλους ATACMS κατασκευής των ΗΠΑ καθορίζονται από ειδικούς των ΗΠΑ με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την αμερικανική δορυφορική υπηρεσία πληροφοριών.
Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον, η οποία προμήθευσε αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, καθώς και το καθεστώς του Κιέβου, από την επικράτεια του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το χτύπημα, είναι υπεύθυνοι για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση στους αμάχους της Σεβαστούπολης.
Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες ».
Η 23η Ιουνίου είναι μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή στη Ρωσία.
Η 24η Ιουνίου κηρύχθηκε ημέρα πένθους στη Σεβαστούπολη μετά την επίθεση.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση στη Σεβαστούπολη από αμερικανικό ATACMS

Το Πεντάγωνο είναι ενήμερο για αναφορές για τον βομβαρδισμό της Σεβαστούπολης από αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, αλλά δεν έχει τίποτα να πει για αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
«Είδαμε αυτά τα μηνύματα και δεν έχουμε τίποτα να πούμε», είπε σε γραπτή απάντηση.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να χτυπήσουν τη Σεβαστούπολη με πέντε πυραύλους ATACMS που έλαβαν από τις ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς.
Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 4 από αυτούς, αλλά ένας εκτράπηκε από την αεράμυνα και εξερράγη πάνω από την πόλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.
Άλλα 151 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 82 νοσηλεύτηκαν -55 ενήλικες και 27 παιδιά.
Όπως δήλωσε αργότερα το Υπουργείο Άμυνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις ουκρανικές αρχές, ευθύνονται για την εσκεμμένη επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη.
Τόνισαν ότι όλες οι αποστολές πτήσης για επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS χρησιμοποιούνται από Αμερικανούς ειδικούς με βάση τα δικά τους δεδομένα δορυφορικής αναγνώρισης.
Σύμφωνα με την πύλη Flightradar, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk έκανε κύκλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τι είναι ο πύραυλος ATACMS

Το ATACMS είναι ένας επιχειρησιακός-τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin.
Μπορεί να εκτοξευθεί από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του M142 HIMARS.
Τον Οκτώβριο 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν αυτούς τους πυραύλους στην Ουκρανία άλλο ένα λάθος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια όπλα δημιουργούν μια πρόσθετη απειλή, αλλά δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στη γραμμή επαφής μάχης. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να επιτεθούν σε στόχους στις συνοριακές και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας χρησιμοποιώντας UAV.
Στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία υπάρχει ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.
 atacms_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης