Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος για Zelensky, σχεδίαζαν τη δολοφονία του - Εκκαθαρίσεις στην κρατική φρουρά

Τρόμος για Zelensky, σχεδίαζαν τη δολοφονία του - Εκκαθαρίσεις στην κρατική φρουρά
Δύο αξιωματικοί της SBU κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του ίδιου και ανώτερων αξιωματούχων
Εντολή στον νέο επικεφαλής της κρατικής φρουράς της Ουκρανίας να εκκαθαρίσει τις τάξεις της από άτομα που την απαξιώνουν, έδωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, καθώς δύο αξιωματικοί της κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του ίδιου και ανώτερων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με τον Guardian, η κρατική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι συνέλαβε δύο συνταγματάρχες της υπηρεσίας φρουράς που κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν με τη Ρωσία για να σχεδιάσουν τη δολοφονία του Zelensky και άλλων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών Kyrylo Budanov.
Η υπηρεσία φρουράς παρέχει ασφάλεια σε διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δώρο στον Putin

Η δολοφονία του Zelensky είχε ως στόχο να αποτελέσει "δώρο" για τον Ρώσο πρόεδρο Putin, ο οποίος ορκίστηκε στο Κρεμλίνο την Τρίτη για πέμπτη φορά, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της SBU.
Παρουσιάζοντας τον συνταγματάρχη Oleksiy Morozov στο προσωπικό τη Δευτέρα, ο Zelensky δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του ήταν να διασφαλίσει ότι μόνο όσοι βλέπουν το μέλλον τους συνδεδεμένο με την Ουκρανία θα ενταχθούν στην υπηρεσία.
"Και, φυσικά, η υπηρεσία πρέπει να εκκαθαριστεί από οποιονδήποτε δεν επιλέγει την Ουκρανία για τον εαυτό του ή δυσφημεί την υπηρεσία της κρατικής φρουράς", έγραψε στο Telegram.
Ο Zelensky απέλυσε τον προκάτοχο του Morozov, Serhiy Rud, τον Μάιο, δύο ημέρες αφότου η SBU συνέλαβε υπαλλήλους της υπηρεσίας, οι οποίοι, όπως είπε, εργάζονταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και διέρρευσαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης