Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς – Έρευνα και σε βάρος του πρώην προέδρου της ETEπ, Werner Hoyer

Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς – Έρευνα και σε βάρος του πρώην προέδρου της ETEπ, Werner Hoyer
Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα
Οι εισαγγελείς της ΕΕ που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων ερευνούν πλέον και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έρευνά της περιελάμβανε «δύο άτομα ύποπτα για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ».
Ο Werner Hoyer, ο οποίος αποσύρθηκε από τη θέση του ως πρόεδρος της ΕΤΕπ στα τέλη του περασμένου έτους, αντιμετωπίζει υπόθεση διαφθοράς, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του στο POLITICO.
Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Έψαξαν επίσης το σπίτι του Hoyer.

Αρνείται την αδικοπραγία ο Hoyer 

Από την πλευρά του, ο Hoyer αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος είπε ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επικεντρώνεται στην αποχώρηση ενός υπαλλήλου της ΕΤΕπ και στην αποζημίωση που του καταβλήθηκε σε αυτό το πλαίσιο.
Ο Hoyer υπέγραψε το πακέτο αποχώρησης, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΤΕπ, παγιδεύοντάς τον στην έρευνα — παρόλο που δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, είπε η νομική ομάδα του Γερμανού.
"Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς παράλογοι και αβάσιμοι", είπε ο Hoyer σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο POLITICO.
"Πλέον αναμένω να διερευνηθούν και να διευκρινιστούν πλήρως και να ζητήσω από την ΕΤΕπ να συνεργαστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
«Περιμένουμε τις έρευνες», δήλωσε ο δικηγόρος του Hoyer, Nikolaos Gazeas.
"Θα αποδείξουν ότι οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του πελάτη μου είναι αβάσιμες και εντελώς παράλογες.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο πελάτης μου ζήτησε ρητά να αρθεί η ασυλία του και των εγκαταστάσεων της ΕΤΕπ ώστε να διευκρινιστεί αυτός ο ισχυρισμός."

Η ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στον ιστότοπο της


«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αποδέχθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) να άρει την ασυλία δύο πρώην υπαλλήλων της, καθώς και το απαραβίαστο των χώρων, των κτιρίων και αρχεία στο Λουξεμβούργο.
Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας στην οποία εμπλέκονται δύο άτομα ύποπτα για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ. Οι υποψίες αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Σύμφωνα με τη νομική τους υποχρέωση βάσει του δικαίου της Ένωσης (πρωτόκολλο 7 για τα προνόμια και τις ασυλίες της ΕΕ), όπως ορίζεται από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΤΕπ χορήγησε την άρση της ασυλίας δύο πρώην εργαζομένων, οι οποίοι θα επιτρέψει την επιμελή και αποτελεσματική συνέχιση της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» 


12345_1.PNG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης