Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία εξουδετέρωσε δύο από τους αρχηγούς της οργάνωσης του PKK – Συμμετείχαν σε 9 επιθέσεις κατά Τούρκων πολιτών

Η Τουρκία εξουδετέρωσε δύο από τους αρχηγούς της οργάνωσης του PKK – Συμμετείχαν σε 9 επιθέσεις κατά Τούρκων πολιτών

Οι αιματηρές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές συνεχίζονται κανονικά

Σχετικά Άρθρα

Δύο αρχηγοί της τρομοκρατικής ομάδας PKK, εκ των οποίων ο ένας καταζητoύνταν στην κατηγορία των κόκκινων, εξουδετερώθηκαν στην ανατολική Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Sultan Dag, με την κωδική ονομασία Beritan Amara, που καταζητείται στην κατηγορία των κόκκινων, και η Zeynep Nibat, με την κωδική ονομασία Zeynep Cudi, εξουδετερώθηκαν στην επιχείρηση Bozdogan-45 που διεξήχθη στην αγροτική περιοχή της επαρχίας Μπάτμαν, δήλωσε τη Δευτέρα (24/6/2024) ο Ali Yerlikaya.
Οι τρομοκράτες συμμετείχαν σε συνολικά εννέα τρομοκρατικές ενέργειες, στις οποίες σκοτώθηκαν έξι δυνάμεις ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 19, πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο Ali Yerlikaya είπε ότι συνολικά 11 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων δύο καταζητούμενων για την κόκκινη κατηγορία, τέσσερις με πορτοκαλί και δύο στις γκρίζες κατηγορίες, εξουδετερώθηκαν από τη χωροφυλακή τις τελευταίες εννέα ημέρες.
Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.
Η λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες με χρωματική κωδικοποίηση, με το κόκκινο ως το πιο καταζητούμενο, ακολουθούμενο από το μπλε, το πράσινο, το πορτοκαλί και το γκρι.
Στην σχεδόν 40χρονη τρομοκρατική του εκστρατεία κατά της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης