Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί πίσω από κλειστές πόρτες - Ένας άνθρωπος ονόματι Zelensky σαμποτάρει τις συνομιλίες

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί πίσω από κλειστές πόρτες - Ένας άνθρωπος ονόματι Zelensky σαμποτάρει τις συνομιλίες
«Η Δύση αρνείται να οργανώσει διαπραγματεύσεις σε δίκαιη βάση» διαμηνύει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Η Μόσχα δεν διεξάγει και δεν πρόκειται να διεξαγάγει καμία «παρασκηνιακή συνομιλία» με κανέναν για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Δεν κάνουμε συνομιλίες με κανέναν πίσω από την πόρτα. Η Δύση αρνείται να οργανώσει διαπραγματεύσεις σε δίκαιη βάση, για να μην αναφέρουμε ότι ένας άνδρας ονόματι Zelensky απαγόρευσε σε ολόκληρη την ουκρανική ηγεσία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας Sergey Aleinik.
Ο Lavrov υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 14 Ιουνίου παρουσίασε προτάσεις που είναι «το αποτέλεσμα μιας νηφάλιας και εποικοδομητικής ανάλυσης της τρέχουσας πραγματικότητας».
Αλλά η Δύση δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση, είπε ο υπουργός.
«Η καλή μας θέληση είναι γνωστή. Την έχουμε σε αφθονία. Πολλές φορές, ξεκινώντας από το πραξικόπημα του 2014, έχουμε κάνει πρόταση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην κατάσταση που δημιούργησε η Δύση στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα. Βρήκαμε τη συνεχή άρνησή τους. Ήταν η ίδια αρνητική στάση που δόθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Putin για ρεαλιστικούς τρόπους διευθέτησης», εξήγησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Αντιλαμβανόμαστε όλα όσα συμβαίνουν αποκλειστικά στο πλαίσιο της κατάστασης, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δυτικό τελεσίγραφο και όλες οι αποφάσεις που παίρνει ο πρόεδρος για τα περαιτέρω βήματά μας βασίζονται σε αυτό».
«Σχεδόν όλα όσα έχει κάνει η Δύση, όσα έχει δηλώσει, όσα έχει κάνει πράξη από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης χτίζονται σύμφωνα με τις γραμμές του τελεσίγραφου προς τη Ρωσική Ομοσπονδία προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση για το Ουκρανικό, οι οποίες διαταράχθηκαν με εντολή των Αγγλοσάξωνων τον Απρίλιο του 2022, και συμπεριλαμβανομένης της υφέρπουσας επέκτασης της αποστολής όπλων, που η Δύση επιτρέπει στον εαυτό της να παράσχει στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου» κατέληξε ο Sergey Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης