Τελευταία Νέα
Διεθνή

«SBU, έλα επειγόντως!»: Η απροσδόκητη «πρόσκληση» Kadyrov να πάνε στην... Τσετσενία οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας

«SBU, έλα επειγόντως!»: Η απροσδόκητη «πρόσκληση» Kadyrov να πάνε στην... Τσετσενία οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας
Ο Kadyrov είπε ότι είχε συλλάβει τον Baybetar Vaikhanov και σαρκαστικά πρότεινε να έρθει επειγόντως η SBU στην Τσετσενία για έρευνες
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Kadyrov έκανε μια αναπάντεχη... δήλωση, καλώντας υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στην Τσετσενία.
Ο λόγος για αυτή τη δήλωση, ήταν πληροφορίες σχετικά με μια ποινική υπόθεση εναντίον του Baybetar Vaikhanov, επικεφαλής του Ρωσικού Πανεπιστημίου Ειδικών Δυνάμεων.
Ο Kadyrov είπε ότι είχε συλλάβει τον Baybetar Vaikhanov και σαρκαστικά πρότεινε να έρθει επειγόντως η SBU στην Τσετσενία για έρευνες.
"SBU, έλα επειγόντως!" έγραψε ο Kadyrov, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την υπόθεση, ο οποίος κατηγορήθηκε για διαφθορά.
Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, τέτοιες προσκλήσεις είναι η απάντησή του στις ενέργειες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες προηγουμένως άνοιξαν υπόθεση εναντίον του ίδιου του Kadyrov και της συνοδείας του.
Το Κίεβο δεν σχολίασε την ειρωνική δήλωση του Kadyrov.

Ντελίριο από ΕΕ: Στοχοποιεί με κυρώσεις τη ... μητέρα του Ramzan Kadyrov

Στο τελευταίο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων στοχοποιείται με προκλητικό τρόπο η ηγεσία της Τσετσενίας, καθώς ο σχετικός ανανεωμένος κατάλογος περιλαμβάνει τη ... μητέρα του Ramzan Kadyrov.
Ειδικότερα, η Aimani Kadyrova, η 70χρονη μητέρα του Τσετσένου ηγέτη, ήταν μεταξύ των 70 ατόμων και 47 εταιρειών που κατηγόρησαν ότι βοήθησαν την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους οποίους το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριέλαβε στη λίστα μεμονωμένων κυρώσεων τη Δευτέρα 14/6.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν πάγωμα όλων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών και διέλευσης μέσω της ΕΕ, καθώς και απαγόρευση της νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ένωση.
Μάλιστα, η Kadyrova είναι η πρόεδρος του Ιδρύματος Kadyrov, το οποίο διεξάγει προγράμματα επανεκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΕ, το ίδρυμα αναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να υποβληθούν σε στρατιωτική εκπαίδευση σε μια προσπάθεια να τα φέρει εγγύτερα στη ρωσική πλευρά.

Οργή από τον Kadyrov - «Ακυρώστε τώρα τις κυρώσεις»

Ο Kadyrov - στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin- έχει αντιδράσει στο παρελθόν με οργισμένο τρόπο όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις στη μητέρα του.
Πέρυσι, μετά τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και την απαγόρευση ταξιδιού στην Kadyrova, ο Τσετσένος ηγέτης δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εξέφραζε την κάθετη διαφωνία με τα μέτρα κατά τη μητέρα του και ζητούσε την άμεση άρση τους.
«Ακυρώστε τις κυρώσεις σας και το κάνετε γρήγορα! Διαφορετικά… δεν θα σας συγχωρήσω τις κυρώσεις εναντίον της μητέρας μου», δήλωνε τότε ο Τσετσένος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης