Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η μάχη των ιδεών στο διαδίκτυο – Αριστεροί ακτιβιστές παίζουν το τελευταίο τους χαρτί πριν τη συντριβή από την ακροδεξιά στις εκλογές

Γαλλία: Η μάχη των ιδεών στο διαδίκτυο – Αριστεροί ακτιβιστές παίζουν το τελευταίο τους χαρτί πριν τη συντριβή από την ακροδεξιά στις εκλογές

Η κόντρα έχει μεταφερθεί στα κοινωνικά δίκτυα

Σχετικά Άρθρα

Ο ακτιβισμός στο Διαδίκτυο έχει κατακλύσει την προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας με αριστερούς υποστηρικτές να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν νέους ψηφοφόρους.
Αφού η δεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) βρέθηκε στην κορυφή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 6ης-9ης Ιουνίου, η αντεπίθεση της Αριστεράς οργανώνεται μέσω δικτύων όπως το Discord.
Ο Tahzio , συνιδρυτής ενός διακομιστή Discord " La gauche d'internet " (αριστερό Διαδίκτυο), είναι ένας από αυτούς που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να δημιουργήσουν συμπάθεια για την Αριστερά και να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους.
Ένας διακομιστής Discord μπορεί να έχει πολλά κανάλια κειμένου.
Συνήθως χρησιμοποιούνται για την κοινότητα για να κάνει και να απαντά ερωτήσεις και να μοιράζεται αστεία και μιμίδια.
«Οι ευρωεκλογές ήταν ηλεκτροσόκ.
Η ακροδεξιά καταλαμβάνει τον χώρο.
Οργανώνονται σε κανάλια εκπομπής όπως το WhatsApp ή το Telegram.
Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι το διαδίκτυο μπορεί επίσης να είναι ένας μαχητικός χώρος», πρόσθεσε.
Με το La gauche d'internet, αριστεροί ακτιβιστές πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα με διαφημίσεις για τη γαλλική αριστερή συμμαχία, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.
Δημιουργούν επίσης φυλλάδια και σπασμωδικά μοντάζ που ονομάζονται «επεξεργασίες» πολιτικών προσώπων στην ποπ μουσική.
Ο διακομιστής είναι οργανωμένος σε τέσσερις κατηγορίες: διαχειριστές κοινότητας, δημιουργοί δημιουργικού περιεχομένου, εφημερίδες ειδήσεων και ακτιβιστές. Κάθε κατηγορία έχει συγκεκριμένο ρόλο για την «εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο».
Σύμφωνα με τον Tahzio, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αυτόν τον τρόπο θα συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά το περιεχόμενο θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των γαλλικών πρόωρων εκλογών.

Ισχυρίστηκε ότι οι μέθοδοί του λειτουργούσαν

«Ένα κορίτσι σχολίασε ότι τώρα θα ψήφιζε τον David Giraud [μέλος του σκληρού αριστερού κόμματος La France Insoumise] επειδή παίζει το Call of Duty και φαίνεται ωραίος», είπε.
Το La gauche d'internet στοχεύει αυτούς που συνήθως δεν ψηφίζουν, και τους “ fachés pas facho”, δηλαδή θυμωμένους αλλά όχι φασίστες Γάλλους πολίτες.
Οι ακτιβιστές δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εκλογικούς σκοπούς. πολιτικοί ασχολούνται επίσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως ο πρόεδρος του RN Jordan Bardella.
Ο 28χρονος είναι γνωστός στη νεολαία για τις προηγούμενες δραστηριότητες του στο διαδίκτυο.
Ως έφηβος, συνήθιζε να τρέχει περιεχόμενο βιντεοπαιχνιδιών στο YouTube.
Ο Bardella χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στο διαδίκτυο για να κερδίσει τις ψήφους των νέων.
Με 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο TikTok, η παρουσία στην πλατφόρμα του επιτρέπει να δημιουργήσει υποστήριξη ενώ τονίζει ορισμένα θέματα.
Είναι αδύνατο να πούμε τι αντίκτυπο θα έχει μια τέτοια διαδικτυακή καμπάνια στο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Statista, λίγες μόνο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου, το RN και το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι αισιόδοξοι μεταξύ των νέων 18-24 ετών με ποσοστό 35 τοις εκατό το καθένα.
Αντίθετα, η Αναγέννηση του Γάλλου Προέδρου απολαμβάνει μόλις 8 τοις εκατό υποστήριξη μεταξύ των νέων.
Στη Γαλλία, η ομάδα «νεολαίας» λέγεται ότι εκπροσωπεί λίγο περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης