Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sebastien Chenu (Εθνική Συσπείρωση Γαλλία): Η Γαλλία είναι εχθρικά διακείμενη στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Sebastien Chenu (Εθνική Συσπείρωση Γαλλία): Η Γαλλία είναι εχθρικά διακείμενη στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ο πολιτικός υποσχέθηκε ότι η Εθνική Συσπείρωση της LePen θα αντιταχθεί κατηγορηματικά στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτη για τη Γαλλία λόγω της υψηλής απειλής για τη γεωργία, δήλωσε ο Sebastien Chenu, μέλος της Εθνοσυνέλευσης από το κόμμα Εθνική Συσπείρωση, σε συνέντευξή του στο κανάλι LCI.
Σύμφωνα με τον Sebastien Chenu, οι Ουκρανοί αγρότες θα λάβουν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά της ΕΕ λόγω των εξαιρετικά χαμηλών μισθών για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
«Η Ουκρανία ζει σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία της, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γεωργία της Γαλλίας.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες», σημείωσε ο Shenu.

Ο πολιτικός υποσχέθηκε ότι η Εθνική Συσπείρωση της LePen θα αντιταχθεί κατηγορηματικά στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε εχθρικοί απέναντι στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά σε ποιες συνέπειες θα οδηγήσει αυτό», τόνισε ο Sebastien Chenu
Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ χορήγησε στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει ότι μια τέτοια απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική - με στόχο να στηρίξει Ουκρανία και Μολδαβία στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.
Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Aja Labib δήλωσε ότι η ΕΕ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την ένταξη της χώρας στην Ένωση.
Μετά την πανηγυρική έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις πρώτες ουσιαστικές διαβουλεύσεις.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου ένα χρόνο, αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας και της Μολδαβίας θα μπορούσε να είναι μικρότερη.
Την ίδια στιγμή, η πηγή αρνήθηκε να προβλέψει την κατά προσέγγιση χρονική στιγμή έναρξης των διαπραγματεύσεων.
Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 9ης Ιουνίου στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση κέρδισε τον Macron που υπέστη βαριά ήττα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης