Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις σε χρηματοδότες της Hamas και της Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη – 6 επιχειρηματίες και 3 εταιρείες στο στόχαστρο

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις σε χρηματοδότες της Hamas και της Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη – 6 επιχειρηματίες και 3 εταιρείες στο στόχαστρο
Συνολικά, οι κυρώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος κατά της Hamas και της Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη καλύπτουν 12 άτομα και τρεις εταιρείες
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε έξι άτομα και τρεις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων Hamas και Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.
Οι κυρώσεις στοχεύουν τρεις εταιρείες - Zawaya Group for Development and Investment, Larrycom for Investment και Al Zawaya Group for Development and Investment - οι οποίες ανήκουν στον Σουδανό χρηματοδότη Abdelbasset Hamza Elhasan Mohamed Haji, ο οποίος τελεί υπό κυρώσεις της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2024.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της ΕΕ, και οι τρεις εταιρείες χρησίμευσαν ως προμετωπίδες για τη χρηματοδότηση της Hamas.
Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης δύο μέλη του πολιτικού γραφείου της Hamas, δύο υπεύθυνα για επενδύσεις στην τρομοκρατική ομάδα, έναν εκπρόσωπο της Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη και έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.
Τον Ιανουάριο, η ΕΕ ενέκρινε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων κατά των τρομοκρατικών ομάδων Hamas και Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη, επιτρέποντας κυρώσεις σε όσους παρέχουν οικονομική ή άλλη μορφή υποστήριξης στις ομάδες.
Μετά από αυτό, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στον πολιτικό ηγέτη της Hamas στη Γάζα Yahya Sinwar, στον ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας Muhammad Deif και στον αναπληρωτή του Marwan Issa.
Συνολικά, οι κυρώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος κατά της Hamas και της Ισλαμικής Jihad στην Παλαιστίνη καλύπτουν 12 άτομα και τρεις εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης