Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: «Να καθαιρεθεί τώρα ο Biden» - Η κρίσιμη Συνταγματική τροπολογία που επικαλείται

Βόμβα από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: «Να καθαιρεθεί τώρα ο Biden» - Η κρίσιμη Συνταγματική τροπολογία που επικαλείται
«Δεν αφορά μόνο την πολιτική, δεν αφορά μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα. Αφορά ολόκληρη τη χώρα» τονίζει ο Johnson για την κατάσταση του πρόεδρου
Βόμβα ... πυροδότησε στις ΗΠΑ ο Mike Johnson, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς ζητά την καθαίρεση του Biden από τον Λευκό Οίκο, λόγω της εμφανούς νοητικής και σωματικής του αδυναμίας να κυβερνά, στον απόηχο της απογοητευτικής παρουσίας του προέρου στο debate με τον Trump.
«Πολλοί άνθρωποι ρωτούν για το ενδεχόμενο να επικαλεστούν την 25η Τροπολογία του Συντάγματος επειδή η κατάσταση είναι ανησυχητική. Οι αντίπαλοί μας βλέπουν αδυναμία στον Λευκό Οίκο, όπως και εμείς», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη», προειδοποίησε.
«Δυστυχώς, δεν είναι η Βουλή που αποφασίζει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι το υπουργικό συμβούλιο που αποφασίζει αυτό», εξήγησε ο Ρεπουμπλικανός Johnson. 

Τι προβλέπει η 25η Τροπολογία για την καθαίρεση του προέδρου

Σύμφωνα με την 25η Τροπολογία, ο Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει τη θέση του αρχηγού κράτους σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού των εξουσιών του προέδρου ή [σωματικής] ανικανότητάς του.
Επιπλέον, η τροπολογία ορίζει τη διαδικασία για την κήρυξη προσωρινής ανικανότητας του Αμερικανού ηγέτη, οπότε ο εκάστοτε Αντιπρόεδρος αρχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ζητώ από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να σκεφτούν σοβαρά», τόνισε ο Johnson.
«Δεν αφορά μόνο την πολιτική, δεν αφορά μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα. Αφορά ολόκληρη τη χώρα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί ο πρόεδρός μας φαίνεται να αποτυγχάνει στα καθήκοντά του», επισήμανε στην αγνωιώδη έκκλησή του.
«Ελπίζουμε ότι θα κάνουν το καθήκον τους», ανέφερε σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο.
«Αν ήμουν στην κυβέρνηση Biden, στο υπουργικό συμβούλιο ... θα το συζητούσα με τους συναδέλφους μου στο υπουργικό συμβούλιο αυτή τη στιγμή».
«Νομίζω ότι κατά βάθος πολλοί από αυτούς καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε...», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος της αμερικανικής βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης