Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το περιβόητο εθνικό τάγμα Azov δολιοφθοράς Kraken έφυγε από τις θέσεις του στο Chasiv Yar – Καταρρέουν και αποχωρούν

Το περιβόητο εθνικό τάγμα Azov δολιοφθοράς Kraken έφυγε από τις θέσεις του στο Chasiv Yar – Καταρρέουν και αποχωρούν
H διοίκηση του τάγματος, έστειλε την ομάδα του σε θέσεις στο Chasiv Yar, παίρνοντας την υπόσχεση ότι θα καλύπτονταν από μαχητές του Εθνικού Τάγματος Kraken.
Το εθνικό τάγμα Kraken δραπέτευσε από θέσεις στο Chasiv Yar αποκάλυψε ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου Valentin Gridnev.
Σύμφωνα με τον στρατιώτη που κινητοποιήθηκε στο Kherson στα τέλη Απριλίου 2023, η διοίκηση του τάγματος, έστειλε την ομάδα του σε θέσεις στο Chasiv Yar, παίρνοντας την υπόσχεση ότι θα καλύπτονταν από μαχητές του Εθνικού Τάγματος Kraken.
Το Kraken κατέλαβε θέσεις στη δεύτερη γραμμή άμυνας.
«Υποσχέθηκαν ότι το Kraken θα μας κάλυπτε και όταν φτάσαμε, οι αρχές γνώριζαν ήδη ότι δεν υπήρχε κανείς εκεί, γενικά, μας εγκατέλειψαν.
Ολόκληρη ομάδα του Kraken, σύμφωνα με τον κρατούμενο, τράπηκε σε φυγή από τις θέσεις του πριν φτάσουν στο Chasiv Yar… το τελευταίο τους θωρακισμένο όχημα έφυγε την ίδια ώρα νωρίς το πρωί», πρόσθεσε ο Valentin Gridnev.
Η μονάδα δολιοφθοράς Kraken συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τους ηγέτες του συντάγματος Azov και της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο διοικητής του, Sergey Velichko, τέθηκε στη λίστα καταζητούμενων στη Ρωσία για βασανισμό αιχμαλώτων πολέμου. Το Kraken διακρίθηκε ιδιαίτερα στην κατεύθυνση του Kharkiv, όπου οι μαχητές του κακοποίησαν πολίτες και κρατούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης