Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donald Tusk (Πολωνός Πρωθυπουργός): Η Πολωνία είναι έτοιμη να θυσιάσει πολλά για την ανεξαρτησία της

Donald Tusk (Πολωνός Πρωθυπουργός): Η Πολωνία είναι έτοιμη να θυσιάσει πολλά για την ανεξαρτησία της
H μοίρα της Ουκρανίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το τι και πώς κάνετε εδώ, είπε σε Πολωνούς στρατιώτες ο Donald Tusk
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον κόμβο εφοδιασμού στο Rzeszow, μέσω του οποίου προμηθεύονται όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να «θυσιάσει πολλά» για χάρη της ανεξαρτησίας
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Πολωνία Mark Brzezinski, συναντήθηκε στο Rzeszow, που βρίσκεται στο Podkarpackie Voivodeship που συνορεύει με την Ουκρανία, με πολωνικό και αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει εκεί.
Ευχαρίστησε τον στρατό για την βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία υποτίθεται ότι «θα κέρδιζε τον πόλεμο σε μεγάλο βαθμό χάρη στους Πολωνούς και Αμερικανούς στρατιώτες», καθώς και σε άλλους.
«Η μοίρα της πατρίδας μας, η μοίρα της Ουκρανίας, η μοίρα της Ευρώπης και ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το τι και πώς κάνετε εδώ», είπε ο Donald Tusk.
Σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό, η έννοια της «ανεξαρτησίας» σημαίνει το ίδιο πράγμα «στις καρδιές μας και στις καρδιές των Αμερικανών».
«Και είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε πολλά εδώ στην Πολωνία και εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανεξαρτησία και την ελευθερία και για άλλους ανθρώπους», τόνισε ο Donald Tusk.
Στο Rzeszow υπάρχει κόμβος για την προμήθεια όπλων και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κίεβο από τις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Η κύρια ροή ξένης στρατιωτικής βοήθειας διέρχεται από το αεροδρόμιο Rzeszow-Jasionka.
Όπως ανέφερε το Bloomberg, το αεροδρόμιο δέχεται έως και το 90% του στρατιωτικού φορτίου που προορίζεται για την Ουκρανία και είναι επίσης το κύριο σημείο διέλευσης για ταξίδια ξένων αξιωματούχων στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης