Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ για «πανδημία των πτηνών» - H κυβέρνηση Biden χορηγεί 176 εκ. δολ. στη Moderna για νέο εμβόλιο mRNA

Συναγερμός στις ΗΠΑ για «πανδημία των πτηνών» - H κυβέρνηση Biden χορηγεί 176 εκ. δολ. στη Moderna για νέο εμβόλιο mRNA
Στόχος ανάπτυξη ενός εμβολίου που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία mRNA, που επέτρεψε την ταχεία ανάπτυξη και διάθεση εμβολίων για την προστασία από την Covid-19
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χορηγήσει στην Moderna 176 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου η εταιρεία παραγωγής εμβολίων να αναπτύξει ένα «αντι-πανδημικό» εμβόλιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, καθώς τα κρούσματα σε αγελαδοτροφεία αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη 2/7.
Το σχετικό εγχείρημα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και στοχεύει ανάπτυξη ενός εμβολίου που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία mRNA, η οποία επέτρεψε την ταχεία ανάπτυξη και διάθεση εμβολίων για την προστασία από την Covid-19.
Ειδικότερα, η διανομή των εν λόγω κεφαλαίων γίνεται μέσω της Αρχής Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης, «BARDA», ενός προγράμματος που εστιάζει σε ιατρικές θεραπείες για πιθανές πανδημίες.
Έτσι, η Moderna θα ξεκινήσει άμεσα τα πειράματα για να δοκιμάσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός νέου εμβολίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως υγειονομικό ανάχωμα απέναντι σε μια πανδημία γρίπης των πτηνών, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.
Ο ιός H5N1 εντοπίστηκε νωρίτερα φέτος σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερα από 135 κοπάδια σε 12 πολιτείες και έχει μολύνει τρία άτομα μέχρι σήμερα, όλα τους με ελαφρά κρούσματα.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας τονίζουν ότι ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό παραμένει χαμηλός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης