Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» - Τι θα απογίνει με τα 91 εκατ. δολάρια για την προεκλογική καμπάνια, αν εγκαταλείψει ο Biden

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» - Τι θα απογίνει με τα 91 εκατ. δολάρια για την προεκλογική καμπάνια, αν εγκαταλείψει ο Biden
Τι θα συμβεί αν η Harris δεν είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών;
Σχετικά Άρθρα
Σε μία περίοδο που οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να βρουν τον/την αντικαταστάτη/τρια του Joe Biden στην προεδρική κούρσα, ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει είναι και τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί από δωρητές της προεκλογικής καμπανιάς.
Τα εν λόγω κεφάλαια από τους δωρητές των Δημοκρατικών, φθάνουν αυτή τη στιγμή τα 91,2 εκατ. δολάρια και οι αξιωματούχοι του κόμματος δεν επιθυμούν να τα αφήσουν έρμαιο του πρώτου τυχόντα που θα αντικαταστήσει τον Biden: εκτός αν αντικαταστάτρια είναι η Kamala Harris, σύμφωνα με τους εκλογικούς κανόνες των ΗΠΑ.
Βέβαια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν καθόλου δημοφιλής στους πολίτες της χώρας, ακόμη και στις τάξεις των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με το NBC News, το ερώτημα για το τι θα συνέβαινε σε μία μάχη μεταξύ Biden και Harris για την προεδρική υποψηφιότητα, τέθηκε σε μια τηλεδιάσκεψη -την Κυριακή 30/6- που φιλοξενήθηκε από την εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου με ένα κοινό που περιλάμβανε περίπου 40 κορυφαίους δωρητές. Αν και αρνήθηκε ότι ο Biden μπορεί να εγκαταλείψει, η απάντηση της επικεφαλής της εκστρατείας Julie Chavez Rodriguez ήταν ότι τα περισσότερα χρήματα θα τεθούν υπό έλεγχο της Harris.
Οι ειδικοί στα οικονομικά της εκστρατείας λένε ότι αυτό ισχύει μόνο εάν η Harris γίνει ο υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Η νομική σύμβουλος του Campaign Legal Center, Shanna Ports, συμφωνεί, λέγοντας στη Wall Street Journal ότι, εάν η Harris είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, «θα διατηρούσε πρόσβαση σε όλα τα κεφάλαια και θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να προωθήσει την προεδρική της υποψηφιότητα».
Ωστόσο, αν η Harris ήταν απλώς η υποψήφια για αντιπρόεδρος σε συνδυασμό με έναν νέο τίτλο, δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα κεφάλαια.
Τι θα συμβεί αν η Harris δεν είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών;
Τα χρήματα της εκστρατείας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε επιτροπή πολιτικής δράσης (political action committee, PAC). Αλλά μία PAC μπορεί να κάνει μέγιστη δωρεά 3.300$ σε άλλον υποψήφιο.
Επίσης, η εκστρατεία θα μπορούσε να επιστρέψει τις συνεισφορές των δωρητών, οι οποίοι θα μπορούσαν με τη σειρά τους να δωρίσουν σε έναν νέο υποψήφιο.
Άλλες προφανείς επιλογές σε αυτήν την κατάσταση: μεταφορά των μετρητών σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, στο Δημοκρατικό Κόμμα ή σε ένα Super PAC. Σημειώστε, ωστόσο, ότι τα Super PAC απαγορεύεται να κάνουν δωρεές σε υποψηφίους και επίσης απαγορεύεται να συντονίσουν τις δράσεις και τη στρατηγική τους με πολιτικές εκστρατείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης