Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βροντερό «Όχι» από τον Αυστραλό πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Βροντερό «Όχι» από τον Αυστραλό πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία
Η Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη για 9-11 Ιουλίου 2024
Σχετικά Άρθρα
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese δεν θα παραστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής (9-11/7) του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, στην Ουάσιγκτον, στέλνοντας αντ’ αυτού αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sydney Morning Herald».
Η απόφαση φέρεται να λήφθηκε αφού ο Anthony Albanese δεν έχει λάβει επιβεβαίωση για διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Το γραφείο του Αυστραλού πρωθυπουργού τον συμβούλεψε να μην πάει καθόλου για να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις, ανέφερε η εφημερίδα.
Αρχικά, ο κ. Albanese αναμενόταν να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Νέα Ζηλανδία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Η παρουσία του σε δύο προηγούμενες Συνόδους, στη Μαδρίτη το 2022 και στο Βίλνιους το 2023, προκάλεσε έντονη κριτική από το Πεκίνο, καθώς και από τον πρώην πρωθυπουργό Paul Keating και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Bob Carr. Υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να αναμειγνύονται στις υποθέσεις των χωρών του Ινδο-Ειρηνικού.

«Η Ουκρανία θα λάβει καλά νέα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ»

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει «καλά νέα» όσον αφορά το αίτημά της για περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού State Department, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε (…) να κάνουμε κάποιες νέες ανακοινώσεις για την αντιαεροπορική άμυνα» στη σύνοδο αυτήν, είπε ο αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Έχετε ακούσει ότι οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν περισσότερους Patriot ή παρόμοια συστήματα. Και νομίζω ότι θα έχουμε κάποια πρόσθετα καλά νέα για αυτούς σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης