Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόνη ένα ακόμα τανκ Abrams – Οι Ρώσοι το εξουδετέρωσαν με Msta – S και Krasnopol

Σκόνη ένα ακόμα τανκ Abrams – Οι Ρώσοι το εξουδετέρωσαν με Msta – S και Krasnopol
Σε μάχες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Avdiivka
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ακόμα αμερικανικό άρμα μάχης Abrams, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τανκ εντοπίστηκε και καταστράφηκε στην περιοχή της Avdiivka με τη χρήση ενός αυτοκινούμενου πυροβόλου Μsta-S.
«Τα πληρώματα πυροβολικού από την ομάδα μάχης «Κέντρο» χρησιμοποίησαν έξυπνα πυρομαχικά Krasnopol για να καταστρέψουν ένα άλλο άρμα μάχης Abrams M1 στην περιοχή Avdiivka κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το 2S19 Msta-S είναι ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 152 χιλιοστών που έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει και να καταστέλλει διάφορους τύπους εχθρικού εξοπλισμού μάχης (συστήματα πυροβολικού και όλμων, τανκ και άλλους θωρακισμένους στόχους) και ανθρώπινο δυναμικό, αμυντικές τοποθεσίες, θέσεις διοίκησης, ενώ παράλληλα διαθέτει δυνατότητες αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας.
Το Msta-S έχει μέγιστη εμβέλεια βολής από 20 km έως 29 km, ανάλογα με τον τύπο των πυρομαχικών ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο πυρομαχικών 50 βλημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης