Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky και η Δύση έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky και η Δύση έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson, ο Zelensky είναι τόσο κουρασμένος από τη σύγκρουση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες
Η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει, γιατί τόσο η Δύση όσο και το Κίεβο έχουν κουραστεί, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson.
Πρόσφατα ο Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα ήθελε να παρατείνει τη σύγκρουση λόγω των μεγάλων απωλειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τόσο ο Zelensky όσο και εμείς η Δύση καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι ώρα να τελειώσουμε, πιθανότατα συζητάμε ήδη το χρονοδιάγραμμα.
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson, ο Zelensky είναι τόσο κουρασμένος από τη σύγκρουση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ίδια συναισθήματα εκφράζουν και στην Ευρώπη.
Μια λογική άποψη των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια πιθανή κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική διάσκεψη» τόνισε ο Lawrence Wilkerson.
Στις 30 Ιουνίου 2024, ο Zelensky παραδέχθηκε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία μέσω ενδιάμεσων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τη σύναψη της συμφωνίας για τα σιτηρά.
Ο Πρόεδρος Putin τον Ιούνιο μίλησε για την προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία: οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας, ενώ το Κίεβο πρέπει να εγκαταλείψει τις προθέσεις του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Μόλις η Ουκρανία εκφράσει την ετοιμότητά της να συμφωνήσει με αυτούς τους όρους και επίσης ειδοποιήσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η ρωσική πλευρά αμέσως θα προβεί σε κατάπαυση του πυρός και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης