Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - σοκ για Ουκρανία: Το 54% των Γερμανών λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ - Το 59% των Ελλήνων θέλει εκεχειρία

Δημοσκόπηση  - σοκ για Ουκρανία: Το 54% των Γερμανών λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ - Το 59% των Ελλήνων θέλει εκεχειρία
Η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να ωθήσει την Ουκρανία προς τη διαπραγμάτευση μιας συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία
Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (54%) διαφωνούν με την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 3/7.
Αντίστοιχο ποσοστό Βούλγαρων έχουν την ίδια άποψη με τους Γερμανούς, όπως και το 48% των Τσέχων, το 40% των Γάλλων και το 39% των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι κάτοικοι της Ολλανδίας (36%), της Πολωνίας (31%), της Σουηδίας (28%), της Εσθονίας (27%), της Ισπανίας (24%) και της Πορτογαλίας (20%) είναι επίσης κατά της ένταξης του Κιέβου στο μπλοκ, έδειξε η δημοσκόπηση. 

Οι Ευρωπαίοι ζητούν από την ΕΕ να πιέσει το Κίεβο για συμφωνία τερματισμού του πολέμου

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να ωθήσει την Ουκρανία προς τη διαπραγμάτευση μιας συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία (61%, 59% και 57%, αντίστοιχα).
Παρόμοια πλειοψηφία που συντάσσεται με αυτή την άποψη σχηματίζεται και στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Τσεχική Δημοκρατία. 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου σε 19.566 άτομα σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Επισημαίνεται ότι στις 25 Ιουνίου, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Hadja Lahbib ανακοίνωσε ότι η ΕΕ ξεκίνησε επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιέβου.
Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ χορήγησε καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Μολδαβία και την Ουκρανία, θέτοντας πληθώρα αυστηρών όρων για την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης